• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 336
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Моята забележка е че всичко това трябваше да е подвързано преди замазката. Сега ще е много по-трудно да огъваш тези къси тръбички, особено щом са с алум. вложка
Jawata - напреднал
Може да съм употребил повечко но ме гъделичкате леко и не мога да се сдържам,
всички маркучи който са с ''алуминиева вложка'' pex/al/pex са за радиаторите и са в изолация в EPS-a(стиропор), така че може човек да ги мачка, криви, извива за да ги вкара в колекторите (без риск да ги прегъне).
А тези за подовото са друга БИРА (че така ме кара по това време) те са PEX/PEX без ''алуминиева вложка'' както казва колегата
тези маркучи (PEX/PEX) можеш да ги вържеш на възел без прегъване...
И относно свързването
Прикачен файл:
20012014060.jpg
елементарно е 2-кръга един за радиаторите и един за подовото през вентила
LazarGanev - "Велик майстор"
Е, добре де, разбрахме се, но мога да те гъделичкам още :) . От снимките не може да се прецени добре, а ти говориш за PEX/PEX. Понеже такова понятие не съм чувал, аз реших че са PEX/Al/PEX. Тръбите за подово отопление са еднослойни от омрежен полиетилен и биват 2 вида - PEX и PERT с малка разлика в съставките, твоите явно са PEX. А филтъра на помпата в това положение ли ще остане?
kapanec - специалист
Jawata:Това подвързване което си направил как ще работи.Ако не ти е проблем дай малко разяснение че, ми се струва много объркана работата
Последна промяна от kapanec на вт фев 11, 2014 2:17 pm, променено общо 1 път.
Jawata - напреднал
kapanec написа:
Jawata:Това подвързване което си направил как ще работи.Ако не ти е проблем дай малко разяснение че, ми се струва много объркана рабтата
Като навържа маркучите ще ви се изясни. :?
Здравейте отново !

Размислих за водното подово и в крайна сметка ще сложа само XPS на пода и дюшемето отгоре, ще пусна една серпентина в банята по пода и в кухнята пред мивката и печката . Прецених в крайна сметка (благодарение и на вашите мнения), че в общи линии няма да има особен ефект , ако се постави под дюшеме 2.5 см дебело . А за отоплението вероятно ще стъпя на класически вариант с камина с водна риза .
Засега съм на етап шпакловане на стени.

Поздрави!
unicata - специалист
Здравейте, мисля да правя водно подово и видях по-назад в темата че може да се направи със сух под, но това което ме притеснява, че сухия под се прави с гипсофазер, при това положение няма ли да се получи обратен ефект т.е. да действа като изолация а не като проводникна топлина?
според вас кой вариант е по-лесен и кой е по-евтин и кой е най-добър?
nikolovvd - майстор
Това което съм гледал за сухите системи на подово отопление, се прави с два слоя поцинкована ламарина и никъде не се използва гипфазер. Мислех да кача един каталог за подово отопление, но файла е голям и качването нещо зацикли.
Ако дадеш e-mail мога да ти го пратя или си го дръпни от тук - http://www.terratherm-bg.com/pdf/GIACOM ... pter12.pdf.
Това което се опитвам да ти обясня е от страница 6/19 нататък.
timon_tg - специалист
колеги някой има ли информация от къде може да се намери добавка за пластификация на замазката ?
все намирам или на murexin HV05, която я няма никъде на пазара или някакви супер скъпи.
Благодаря.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 336

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: