• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27
Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Цветовете съм ги дал за пример, най-добре е да идете на място и да избирате, примерно може да идете в салекс, предлагат егер, глънц, фунфдермакс, в хосе има водего. По принцип избягвам кроношпан.
darakchiev - специалист
shadowman написа:
Цветовете съм ги дал за пример, най-добре е да идете на място и да избирате, примерно може да идете в салекс, предлагат егер, глънц, фунфдермакс, в хосе има водего. По принцип избягвам кроношпан.

Гранитогреса на гърба как е лепен. Има ли оставена фуга или е без.
И аз съм си мислел за такъв вариант, но ако има фуга дали ще
може да се почиства лесно от мазнотиите.
prascho - майстор
Гранитогресът предстой да го лепя. Определено за гръб на кухнята съм се спрял на гранитогрес 60х60см. Дали ще е с фуга или не ще умувам :). Какви пък чак толкова мазнотии :shock: В кухнята при майка ми има плочки 25х30см с черна фуга до пода. Мазнотии има само около котлоните и те се почистват.

/Май..май..въпросът не беше към мен :lol: /
shadowman - майстор
Смятам, че е по-добре плочките да се лепят след като се монтира долния ред с плота. По този начин може да се избегне водобранната лайстна или да се замени с вътрешен ъгъл за плочки. Става и да се нареди гранитогреса и после кухнята ама нещо не ми харесва.
darakchiev - специалист
prascho написа:
Гранитогресът предстой да го лепя. Определено за гръб на кухнята съм се спрял на гранитогрес 60х60см. Дали ще е с фуга или не ще умувам :). Какви пък чак толкова мазнотии :shock: В кухнята при майка ми има плочки 25х30см с черна фуга до пода. Мазнотии има само около котлоните и те се почистват.

/Май..май..въпросът не беше към мен :lol: /

Абе не знам и аз как ще бъде с почистването, но където съм виждал плочки за гръб
все без фуга са лепени. А пък без фуга нещо не ми харесва. То зависи и колко се
използва кухнята де. Ще следя с интерес, че и аз към този вариант съм се насочил.
radius - майстор
Защо смятате, че гланца е по-лесен за поддържане? Според мен и най-малката мазнотийка ( от пръст например) си личи много. Със сигурност около дръжките става матово при употреба, освен ако не се чисти всяка вечер.
Друг въпрос, породен от снимката на shadowman - когато се изнесе фурната встрани от ширма, кое обира миризмите при печене във фурната? Сигурно е красиво, но не е практично.
shadowman - майстор
Има гланцови материали при които не остава следи от пръсти. Когато се отвори фурната излиза облак пара и нищо повече, на тия уреди не излиза парата като при обикновената печка в задния край.
pipilica - майстор
Много ще съм щастлив ако ми кажеш кой е тоя материал върху който не остават следи от мазни пръсти, тва сериозно, щото ако има такъв веднага си сменям вратичките в кухнята.
Аз също съм с гланцови вратички щото по-лесно се поддържат чисти.
shadowman - майстор
С мазни пръсти навсякъде ще останат следни, става дума за друго. Някои плоскости според структурата оставят след при пипане, други не, за мазно няма писано.
prascho - майстор
Въпросчето е хубаво. Където и да отида за да ми направят кухнята ще ми извадят един каталог да избирам цвят от там. Реален досег до материала ще се получи пост фактум след монтажа /може и да е късно/. Моля те препоръчай производител, при когото тези недостатъци /следи от пипане/ в структурата на материала са отстранени. Благодаря предварително.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27

Тема "Разпределение на мебели в кухня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: