От мобилни телефони до цифрови камери
erolchy - специалист
Здравейте, започвам да правя един индукционен нагревател (долу ще кача пдф) ми го прати един съфорумник като имам проблем с намирането на кондензаторите, опитвам се да намеря кондензатори 0,033uF 2000V, но нямам голям успех, надявах се в комет да имат но не успях да видя такива, единственото място което успях да видя е тук http://www.aliexpress.com/item/Cbb81-ca ... 92208.html , но не знам колко ще са надеждни.
Имате ли някакви идеи от къде мога да намеря такива ?
П.П. По късно като започна да я сглобявам ще поствам до къде съм стигнал и как работи за интересуващите се ;)

Прикачен файл

Invertor-02.part1.rar
(1 MиБ) Свален 179 пъти
erolchy - специалист
Качвам ги на части защото няма място

Прикачен файл

Invertor-02.part2.rar
(1 MиБ) Свален 157 пъти
erolchy - специалист
И това е последни, трябват ви и трите рара за да го разархивирате.

Прикачен файл

Invertor-02.part3.rar
(293.08 KиБ) Свален 127 пъти
MamaMy - майстор
И какво общо има това с нагревател? :?

Файловете ги знаем. Няма нужда да ги качваш пак, а ако имаш въпроси по схемата, можеш да качиш само нея. Ако въпроса ти е за кондензаторите, опитай да ги поръчаш щом няма налични.
erolchy - специалист
MamaMy написа:
И какво общо има това с нагревател? :?

Файловете ги знаем. Няма нужда да ги качваш пак, а ако имаш въпроси по схемата, можеш да качиш само нея. Ако въпроса ти е за кондензаторите, опитай да ги поръчаш щом няма налични.
Надявах се да ги намеря в бг тъй като нямам много голямо доверие на Китай :D
И заедно с това ще използвам темата като нали започна да го правя да споделя опита си. :)
shadow__01 - майстор
Има в Елимекс http://elimex.bg/product/35864/c33n-200 ... -fkp1.html
Стойността 0.033 микроарада е равна на 33 нанофарада.
erolchy - специалист
Да за елимекс знам, но там дерат кожи иначе благодаря за помощта. :)
erolchy - специалист
Здравейте, имам питане по схемата. На рис.2 С1 с какъв капацитет трябва да е, че пише само едно 1000 и не знам...
Иначе долу на снимката мисля че виждам 102j но не съм сигурен.
Също така ме интересува кондензаторите С5 и С6 (рис.3) на какво напрежение трябва да са и 1.0 какъв капацитет трябва да е. Като цяло ако може едно малко разяснение за тези капацитети, че не съм свикнал с такова означение. Обикновено винаги пишат единицата, освен при съпротивленията там е ясно, че ако няма единица си е в омове.
Последна промяна от erolchy на чет мар 06, 2014 4:22 pm, променено общо 2 пъти.

Тема "Индукционен нагревател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: