Ел. инструментите. Консумативи.
kireto1 - специалист
Здравейте на всички
От около 5г. имам винтоверт Sparky 12V.Работеше много добре и много бях доволен.Напоследък батериите му окапаха ама пак държи.
От скоро забелязвам че като му дам малко зор на някой винт, или задържа патрона с ръка ,започва да пуши и да мирише на изгоряло.
Когато завивам винтове на ПДЧ проблем няма.На какво може да се дължи този пушек???И може ли да се ремонтира от некомпетентен майстор като мен.
Примерно нещо дребно да се смени - четки ,ключ,ротор.
velsi - Почетен майстор
Съветвам те да го разглобиш и да видиш какво е моторчето. Провери четките поне и то още сега. Навремето един зелен бош така си умря, след същите симптоми и се оказа, че вътре е с евтини китайско моторче, капсуловано и с четки като на детските играчки. Бяха се изтрили и накрая пластинките се заварили за колектора. Колекторът пък се състоеше от ТРИ пластини. Вероятно това Спарки е направено по същия начин, така че отвори го и кажи какво се случва.
Kumay - майстор
По всяка вероятност моторчето е свършило! В смисъл четките, но то е капсуловано като на всички винтоверти нисък клас/без значение от марката/.
Разбира се, това е само предположение! Докато не се отвори и да се види...
mitko64 - майстор
Mоторчетата на по- новите модели ги рекламираха като Johnson, което не че ми говори нещо, просто информативно. За Ni-Ca- вите не съм срещал подробности.
dragozow - майстор
Моторчето може да намериш в повечето сервизи, за целта си избери един:
http://sparky.eu/bg/service/service-centres.html

Преди това намери кода на това което търсиш:
http://sparky.eu/bg/service/spare-parts.html
kireto1 - специалист
Днес ходих в "Ташев галвинг" и от там си взех моторчето за 8,00 лв. и вече го смених (В сервиза на "Спарки" ,"майстора" ми поиска 47,00 лв),
В сряда в "Конрад" ще получат елементи за батерията (23,00 лв.), ще ги сменя и винтоверта ще стане като чисто нов.Трябва да ме изкара още 5 години :-D
Когато свалих моторчето, на оста му имаше залепено едно зъбно колело.А аз като сглобих новото не го залепих.
Трябва ли да го разглобявам за да го залепя???

Тема "Винтоверт Sparky - запуши" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: