• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
m.lukanov1951 - специалист
Иначе браво на майстора като гледам камерата ще изкара над 40 кв

Е те тука е заровено кучето.
vrangelov - специалист
sande34 написа:
Да не твърдиш ,чес 12,5кв ще топли 500м3 неизолирана къща ?
Иначе браво на майстора като гледам камерата ще изкара над 40 кв
Мойсторе забравил си ревизия за почиствени на въздушната камера отдолу и скоро ще се напълни с пепел Адмирации за проекта

Аз ги смятам грубо по 4kW от 1kg пелети или 8-11kW/h. Даже ми се струват много, но все пак говорим за неизолирана къща, а и горелката едва ли е настройвана с газ-анализатор, та да даде 4kW от кило пелети.

Поздрави
LazarGanev - "Велик майстор"
sande34 написа:
2,8кг х 4,5 кв/кг прави 12,6 кв х 90% кпд на мах е 11,34кв за 180 кв неизолирана къща при необходими 20 минимум ??
Сигурно добиваш енергия отнекъде.
Попитах дали се бъзикаш, че за 180м2 са необходими 20кВт и то сега, когато всеки ден се чупят рекорди за висока температура. Сега вън е от порядъка на +15-20*С. За да се получат 20кВт , горелката трябва да изгаря по 5кг/час или за 24 часа - 120кг, или 8 торби пелети! Ами като стане -15*С. Не за друго, ами човек за да си позволява такива категоричности трябва да е малко запознат. Това е раздел "Отопление", а не е "Говорилня"-та. Тук постоянно влизат нови хора и остават с грешни впечатления. Няма да запомнят дали е писано от Санде или от Манде, а ще запомнят че е прочетено в реномиран форум, какъвто имаме претенции да сме :wink:
filmatoplo - майстор
До сега където съм монтирал горелки в жилища от 80-100-120 кв , средния разход за 1 час е около 1,000 -1,250 грама , или както и да го смятам си е 5-6-7 киловата (зависи от калоричността на пелетите , вида на горелката и настройките ) :wink: , топлообменника на котела може да е 20 клв той не определя мощността в случая , а горивото.
s_s1 - специалист
Защо?

Те хората със свещ цяла стая отопляват... :-D

А Бай Гого писал ли е къщата къде се намира, в кой географски пояс?
rosso666 - специалист
ВИдях че пишете за контролерите на "Натурела" и аз си закупих такава и утре ще пристигне ....
Аз съм с горелка Gp20+ и сега почвам да се чудя къде може да се сложи вентилатор за почистване на пеепелта от "кошницата"????
Чудя се дали е доба идея да направя разклонение на металната част на "пелетопровода" и там да добавя тръба с монтиран охлювен вентилатор(нещо като У разклoнение): https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D ... B651%3B398
поздрави
Бай Гого - специалист
Нямя да спорим с никой,защото виждам че,някои господа специалисти и професионалисти ме яхнаха с шегички..
Мен не ме вълнуват никакви изчисления ,мен ме вълнува това да направим нещо и да го пробвам по системата проба-грешка.Пробвам докато грешките станат минимални, не фрапиращи и ме задоволяват..
Не съм професионалист,а любител и това което съм постигнал е в пъти по добро от някои модели горелки на пазара.
Всичко е правено с две ръце,флекс,бормашина и СО апарат. Има една поговорка която гласи /Сиромах човек - жив дявол/
Та да не ви занимавам с глупости повече, сутринта се постарах да ви снимам една задача,пък вие си смятайте,преценявайте и си правте изводи..Аз вярвам на меме си,а не на изчисления..

Ето как работи горелката педи да влезе в модулация..
Шест дози за една минута..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qBpWzHXfYXU[/youtube]

В 08:27ч. Външната температура в западна София беше между 0 и 1градуса.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Останете си със здраве..
LazarGanev - "Велик майстор"
Не се притеснявай Бай Гого, този който те е метнал с шегички не е нито професионалист, нито специалист, а си търси тема на разговор, а хората които разбират похвалиха творението ти. Аз също се присъединявам към тях. Пък на когото му е кисело гроздето да си гледа неговата тема, а не да плюе в чуждите. :wink:
sande34 - специалист
понеже мног се изписа по темана за пелетите и проблемите околотях реших да дам на хора като Бай Гого напълно безплатно и без користно чертежи на професионално конструиран и работещ котел и горелка на пелети.
Тази система е разработена да изгаря пелети от слънчогледова люспа АД за пелетните горелки на пазара.

Относно "корифеите " на топлото в българия смея да твърдя че съм достатъчно подготвен и теопетично и практически по темата. Започнал съм като Бай Гого аматьорски без да се обиждаш но вече се занимавам професионално те Проактирам изработвам и монтирам такива.

На всеки който се интересува съм готов да съдействам. Ще дам всички необходими уреди и материали , доставчици на части и всичко останало. БЕЗКОРИСТНО И БЕЗПЛАТНО.

Ето и 3Д чертежа на коглето.

За съжаление ДВГ файлове неса разрешени????
http://filesmelt.com/dl/BOILER3D.dwg
Следва продължение
sande34 - специалист
Прикачен файл:
14022014765.jpg
за тези без кад
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21