Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
moniks - напреднал
Здравейте.
Имам проблем с един UPS SMART 2200. Когато го намерих мигаха всички диоди отпред и се чуваше някакво реле което само щракаше. Помислих че батериите му са заминали и ги подмених. След като сложих новите продължи да щрака релето и диодите да мигат и след няколко минути стана някакво късо съединение и изгоряха една редица от транзистори(витре са 4 редици по 5 транзистора на радиатори като плочки. Транзисторите са IRF 3710). Подмених изгорелите транзистори с нови такива и няколко резистора покрай тях. Сглобих всичко и реших да пробвам с новите батерии. Не бях го включил в мрежата още само батериите бяха влючени и един по един изгоряха два резистора в горната лява част на платката. Все едно се запалват. Вклучих го в мрежата и на празен ход си трагна вентилатора. Когато му натиснах "тест/он" бутона заработи няколко секунди, изклучи и светна диода на който пише "overload" или (свръх товар). Реших да сложа старите батерии и да пробвам. След включването се запалиха другата редица от транзистори, не тези които съм сменял на пръв поглед им нямаше нищо.
Ако някой може да помогне с нещо ще съм му благодарен!
Благодаря предварително.
sstefanov - майстор
Избери си:

1. Закарай го на сервиз.

или

2. Научи електроника.

(с това описание трети вариант не виждам)
moniks - напреднал
sstefanov написа:
Избери си:

1. Закарай го на сервиз.

или

2. Научи електроника.

(с това описание трети вариант не виждам)
Учил съм малко да ти кажа. Ти като си учил повече кажи къде греша или какъв е проблема? Или пълним темата с излишни коментари!
sstefanov - майстор
По информацията, която си дал, третият вариант е врачка. За такова не съм учил.
Някой ако може, да помага.
moniks - напреднал
sstefanov написа:
По информацията, която си дал, третият вариант е врачка. За такова не съм учил.
Някой ако може, да помага.

Кажи какво ти трябва като информация колега и ако мога ще ти я дам!
sstefanov - майстор
Схема с измерени реални напрежения преди да изгорят транзисторите и сега.
moniks - напреднал
sstefanov написа:
Схема с измерени реални напрежения преди да изгорят транзисторите и сега.
Ще се опитам да ти дам данни по това което искаш.
dpp - специалист
Батерии не се включват директно колега. Има си "начин"! ПОдава се през някакъв товар - разрядно съпротивление идин-два пъти и тогава се включва директно клемата / едната/ на батерията . Пак си имал късмет като не си се запалил, а вярвай ми UPS гори докато изгори всичко - добре виждаш колко са дебели кабелите към батериите! Според мен сам си изгорил нещата и то когато си включвал новите батерии! :?

Тема "Проблем с UPS SMART 2200 на APC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: