• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
ZEDYCUS написа:
Нямаш ли потенциометър на пирографа? Моя на максимум се нагряваше до червено и при рисуването изстиваше бързо, трябваше пак да изчаквам да загрее. Има вариант да се е пукнало копчето на потенциометъра и да не завърта до максимума при теб. А игли в продавалника има на две места- по 10на лева, от София са все хората. Може да си изкривиш в различни форми от тях. :partyman:
http://prodavalnik.com/igli-za-pirograf-i41195673
http://prodavalnik.com/igli-za-pirograf ... -i37419049
Тези игли ще станат ли на пирографа дето ми даде? или са друг размер?
ZEDYCUS - майстор
Не знам дали стават, никога не бях я сменял, само с оригиналната си карах. :?

Може да е и от махагона, много твърдо дърво е.
shotik - майстор
Упражнение от вчерашния ден :

Прикачен файл

CIMG2353.JPG

Прикачен файл

CIMG2354.JPG

Прикачен файл

CIMG2352.JPG

Прикачен файл

CIMG2355.JPG
rositodor - специалист
Кажете къде намирате такива картинки,подходящи за пирография :? ,качете някоя или дайте линк... :wink:
mumar - специалист
:?
Последна промяна от mumar на вт фев 18, 2014 4:53 pm, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Първата и третата са от снимки ,направени от мен в Киото,Япония.
Избирам снимка,като се отвори ,на линията избирам "изображение,отваря се прозорец и превръщам първо в черно -бело снимката ,след това с "корекция на цветовете" с контраст , гама -корекция и насищане ги правя подходящи за копиране през индиго върху кутии или дъски.
monilan - специалист
Мумар, благодарско за страницата :prayer: . Там има доста адреси от които може да се изтеглят доста хубави рисунки за пирография. Тия руснаци са голяма работа.
monilan - специалист
Такива пирографи е имало в Лидъл, доколко са удачни нямам представа, тъй като не съм работил с подобен. От форума на бгмама, видях че доста хора ги използват. Основно предимство е може би това, че разполагат с различни накрайници. Ако имаш свободни средства, вземи си и после ще споделиш какъв е резултата :) .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Пирография" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: