• 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 441
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Производителя е Китай!
Имат си сервиз и гаранция!
Работят добре, при стабилна мрежа. Ако спадне напрежението , макар и малко, забрави да работиш с базичен електрод. С рутилов може до около 190 волта.
Тествал съм лично машина на Вики-б 170А. Реални ампери бяха 150-155.
Като цяло, впечатлението ми е положително.
Единствено е много шумно охлаждането. Вентилаторите са малки по размер, и за да се осигури необходимия поток въздух са със много високи обороти. Колко са надеждни - не знам. Нямам статистика.
Дано съм бил полезен, и си го ползувай със здраве! От добрите е! :partyman:
dragozow - майстор
Сервиза е добър, машината е надеждна. Аз съм продал много техни апарати и имам само една рекламация, оправиха го за 2-3 дни с транспорта. Не е българска въпреки твърдението, само с прелепени лепенки. Аз съм я тествал и наистина на третия рутилов 3,25 мм прегря. Охлажда доста по-бавно от другите с които съм я сравнявал, вероятно заради малката кутия. Не е лош вариант ако ти трябва да заваряваш периодично по нещо. Недостатък за мен са евтините твърди и къси кабели, но това може да се подобри.
agj - майстор
koveslav написа:
Здравейте.От няколко месеца съм собственик на електрожен Стандарт 130(по старому Хоби 130) на Вики-б.Машинката работи добре и вече изгори доста електроди.Доволен съм,работя и с 3,25 ,с рутилови електроди наистина,върши си работата без проблем.Попадайки на вашата тема обаче се обърках.Преди няколко години тази машина в този форум я хвалите,някой беше казал че я е използвал на максимум и не можал да я прегрее,т.е. да изключи,сервиза им бил много бърз и евтин,производителя бил български.След година или две може би твърдите,че тези машини на електрод и половина загряват и бавно охлаждат,но не го твърди човек,който работи с него.В последните ви изказвания станаха китайци....Къде е истината в крайна сметка и защо се получават тези противоречия?Някой ползвал ли е наистина такъв електрожен,или това са само предположения?Не ме разбирайте погрешно,не се заяждам с никого,просто искам да знам дали машинката е надеждна за класа си и дали може да се поддържа занапред.И най-важното-коректен ли е сервиза на този производител?
Машините на ВИКИ Б се произвеждат или по точно се асемблират с китайски платки и части в завода в с.Енина край Казанлък !Сервиза се намира пак там в завода в с.Енина ,ремонтират се наистина бързо и ремонта на мишините извън гаранцията не струва скъпо максимум 50-60лв.
Щом имаш вече впечатления от машината може да участваш в тази тема и да бъдеш полезен на всички интересуващи се от зав.техника .
pansim - майстор
Да, асемблиране ли се казва вече...на лепене на лепенки? :)
Всичко си идва готово. Даже всеки който има желание, може да види някои неща в офроуд форума. Там преди година или повече бях пуснал снимки на платките които са в машините на ВКИ-б и същите платки които са на свободна продажба в Китай. Има ги по сайтовете и всеки може да стане "производител"
:partyman:
agj - майстор
dragozow написа:
Не е българска въпреки твърдението, само с прелепени лепенки.
По този начин написано ,наистина се създава впечатление че машините идват от Китай! :^o
Не знам от какво точно е продиктувано това твърдение, след като явно много добре знаеш че машините на ВИКИ Б се произвеждат в Енина!?
Никой от така наречените български производители не произвежда изцяло български продукт (инверторни машини)!ДЕЛ „произвеждат „ по същия начин както и ВИКИ Б- купуват китайски платки и части и с малки технологични изменения ги асемблират в машини под тяхно име !Редко пък изцяло поръчват машините си в Китай с тяхното лого!Но в това няма нищо лошо важното е че всички машини от гореспоменатите марки са добри и имат качествен и бърз сервиз.
Вече и световната тенденция за „производство” е такава :дадена фирма поръчва машините си в Китай в рамките на някакъв бюджет а от там идва и качеството на поръчаната стока….!
Последна промяна от agj на съб фев 15, 2014 6:21 pm, променено общо 4 пъти.
agj - майстор
pansim написа:
Да, асемблиране ли се казва вече...на лепене на лепенки? :)
:
А как се казва производството на компютрите от различни български фирми ......!?Не е ли същото това асемблиране- взимат платки ,процесори и т.н. и ти ги слагат в компютъра и след това ти лепват отпред логото на фирмата си ....!
Аз разбирам раздразнението ти и заяждането ти ,......но специално фирма ВИКИ Б съществува от доста дълги години и не се занимава само с лепени на лепенки ...ами и с доста други неща…!? :razz:
Последна промяна от agj на съб фев 15, 2014 5:04 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
А какво правят в Енина? Отвори един електрожен и виж какво има вътре. Освен сервизиране на машините, друго едва ли правят.
agj - майстор
gogo7777 написа:
Отвори един електрожен и виж какво има вътре.
Каквото има и в машините на всички останали „производители”- ДЕЛ ,Редко ,Харко и т.н.!
gogo7777 написа:
А какво правят в Енина?Освен сервизиране на машините, друго едва ли правят.
Това че на теб не ти е известно какво правят, не означава че са само сервиз .. :razz: Иди в завода и виж ! :evil:
swissmad - специалист
agj написа:
gogo7777 написа:
Отвори един електрожен и виж какво има вътре.
Каквото има и в машините на всички останали „производители”- ДЕЛ ,Редко ,Харко и т.н.!
gogo7777 написа:
А какво правят в Енина?Освен сервизиране на машините, друго едва ли правят.
Това че на теб не ти е известно какво правят, не означава че са само сервиз .. :razz: Иди в завода и виж ! :evil:
Аз ходих в Енина тази есен и минах набързо през халетата на фирма ВИКИ-Б и това което видях бе около 10-на работника ,макари с медна тел ,маси с инструменти за запояване- това в малката стая.В голямото хале имаше няколко големи машини но не обърнах внимание за какво са ,че нямах много време и тестова площадка за заваряване.Като цяло останах с впечатлението,че имат техниката и материалната база за производство на заваръчната техника която предлагат и останах доволен от отношението към клиента от администрацията и работния персонал и за срока на извършената работа която им възложих.
Последна промяна от swissmad_old на съб фев 15, 2014 8:59 pm, променено общо 1 път.
dragozow - майстор
В Енина правят профи машините, тези от 1000 лв нагоре. Всичко друго е готово или полуготово от Китай. Преди време бях сложил няколко снимки на същите машини с други лепенки на руски. Да не се заблуждаваме, правят се в Китай независимо кой какво твърди. И това много отдавна не е лошо.
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 441

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: