• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Garibaldi - специалист
Аз си мислех за варианта, изгребната яма да се направи водоплътна и като се приеме обекта, да й се направи продължение с тръба до попивен тунел: http://www.graf-water.com/fileadmin/onl ... age26.html
VLADO66 - майстор
Изгребна яма+тежък перфоратор=попивна яма :-D
stoy@n - специалист
Garibaldi написа:
Парцелът е водо-захранен и не е токо-захранен ( на 100л.м е стълба).
1. Относно ел. захранването: Енергото ми казаха, че са до стълба, оттам до къщата съм аз. Когато правиха Инвестиционният проект, в част ел. инсталация добавиха/ разработиха и външно ел. захранване ( от стълба, прокопаване канал, полагане кабел 3 х 50мм2 Al в тръба и така до ел. таблото в къщата). Разрешителното за строеж влезе в сила на база инвестиционният проект и др. Въпросът е: трябва ли да изкарвам отделно, конкретно Разрешително за прокопаване на ел. захранване на къщата или РС за къщата го покрива и мога да действам?
И аз съм на същото положение....при мен стълба е на 70 метра и EVN в договора за проучване са ми дали две възможности:
1.Слагат таблото на стълба и от там аз да се оправям.
2.Частен проект, който те да изпълнят а аз да обезпеча финансово. Включва два стълба, проводник и труд.

За сега не съм предприел нищо, защото не ми е спешно, но човек който се занимава с тези неща, ме "светна", че EVN трябва да поемат 25 метра от трасето, тъй като е в рамките на селото и пътят и мястото са в регулация.
Не съм се ровил за сега, но все някой ден ще трябва да се хвана и да видя какво ще излезе...Знам само, че с тях трудно се излиза на глава, защото закона е писан за тях :)
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за разрешително за прекарване на ел. и водопровод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: