• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
comunikator - специалист
http://einhell.bg/?p=1906 Нямам толкова излишни пари в момента!
batvenko - специалист
Тотално отчаяхте човека. Ползвам такава, но на RUBI /подарък ми е - мисля, че струва около 150 лв/ и трябва да ви кажа, че съм страшно доволен от нея - не пуши, сряза е перфектен и по-важното - с линиала става изключително точен /което не важи за флекса и диамантината/. Не си зависим от дължината на плочката и ако диска е винаги във вода ще те кара дълго /вкарал съм едно маркуче във ваната свързано с туба от минерална вода - пълниш тубата и даваш газ/ . Да вярно е, че изключват, но не като ги напънеш, а ако се заклини - фабрична защита на мотора.
П.П. А гранитогрес реже като сирене.
Поздрави!
VLADO66 - майстор
За тези машинки много е важно диска да е тънък и качествен.Също така да не се напъва плочата при рязане.Обаче както винаги има едно голямо НО-баланс на ротора,балансирано/прецизно/ захващане на диска все неща които са случайност при евтините машинкиА и плота понякога е направен от ламарина за капачки на буркани :-D
sabi69 - специалист
Имам http://electron.bg/raider-rdtc14-p-219608.html -- налепил съм около 60 квадрата гранитогрес,една баня , и стълбище около 50 квадрата пак грес и то релефен , с лекота реже 1 см. дебел гранитогрес и ленти през 1,5 см.Ролките струват около 5-6 лв и издържа около 30 квадрата.Предимството на тази машине е , че може да се ригулира луфта на водача чрез малки лагери и няма фтулки.
Лично аз съм много доволен въпреки ,че не харесвам тази марка - ел машините им са под всякъква критика.
mitko64 - майстор
sabi69 написа:
Имам http://electron.bg/raider-rdtc14-p-219608.html -- налепил съм около 60 квадрата гранитогрес,една баня , и стълбище около 50 квадрата пак грес и то релефен , с лекота реже 1 см. дебел гранитогрес и ленти през 1,5 см.Ролките струват около 5-6 лв и издържа около 30 квадрата.Предимството на тази машине е , че може да се ригулира луфта на водача чрез малки лагери и няма фтулки.
Лично аз съм много доволен въпреки ,че не харесвам тази марка - ел машините им са под всякъква критика.
Имам я същата едно към едно, само че синя, не знам марката. Купувах я 2007г. Оказва се че ножовата ролка не мога да я намеря, та правихме на струг някакви адаптори за райдерските ролки. Малко само и се поразлепиха гумените постелки. Добра е но за тесно изрязване(под 3см.), изрязване ъгли опирам или до електрическата водна, или пушлявя с ъглошлайфа.
m_markovski - специалист
comunikator написа:
Какво ще кажете за тази машина за рязане на плочки http://raider.bg/bg/detail_272.html би ли свършила работа за 50тина квадрата теракот?
Нямам излишни пари в момента иначе никога не бих си купил РАЙДЕР!!!
Преди 10тина години, като ми правиха ремонт на стандартен апартамент ново строителство, майсторът се примоли и купих такава машинка. Човекът направи всичко - тераса, баня, тоалетна, кунхенски бокс режейки плочките с машината. За част от работата му помагах лично и мога да кажа следното като не-специалист:
- пръска като за световно при пълна вана, но след това остава колкото е необходимо вода и след втората плочка е ОК
- фаянс реже като кашкавал, с гранитогреса е по-трудно, но също става ако не бързаш
- дискът райдер е боклук, но става за един апартамент

По-късно по ред причини машината се озова при мен, оборудвах я с циркулярен трион и така вече 4-5 години имам незаменим помощник в правенето на кошери и всякакви дреболии-дървении на вилата.
За мен си струва.
mitko64 - майстор
За пръскането, пръска, затова ваничката се пълни до определено ниво и ако почне да припушва, се долива с бутилка необходимото. Аз моята я слагам в импровизирано корито( капак от готварска печка), защото иначе около нея става локва. Затова препоръчах по- горе Credia- та. Там водата е в затворена камера, а плота е с канали и излязлата вода се стича обратно във водната камера. Бях я инсталирал на импровизирана маса от ПДч плоскост и магарета вътре в самата баня и по масичката вообще не стичаше вода. За дисковете на Радер- режат си задоволително. Моят оригинален на Еинхел също отиде за две бани(то греса го изяде) и не можах да намеря същия, та купих на Райдер. Нямам проблем със самото рязане. Проблема е че е по- дебел, та вече размера не отговаря с настройките по скалата. Вече настройвам с 1 мм корекция. Този Райдер от линка го оглеждах навремето, но нямам спомен дали имаше PRCD switch щепсел, защото от снимката нe се вижда.
mitko64 - майстор
Вчера в магазина на Boro разглеждах някаква Rubi diamant nd- 180-bl за 150лв. и ми хареса поне на първо четене. Много як иноксов плот с гравирани скали, добра сглобка, но пак гърчав мотор- само 550W.
batvenko - специалист
Въобще не гърчав - машинката е прекрасна. Имам я същата - направил съм няколко бани с нея. Само, че за грес си купих друг диск.
mitko64 - майстор
batvenko написа:
Въобще не гърчав - машинката е прекрасна. Имам я същата - направил съм няколко бани с нея. Само, че за грес си купих друг диск.
E щом казваш, значи е така. Друго си е човек да получи информация от първа ръка на собственици.
  • 1
  • 2

Тема "Машина за Плочки RD-ETC20" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: