• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bate_Pavka - напреднал
@sande34
Шапка ти свалям !
Дано да има повече хора като теб. Бих помолил за някаква сборна схемичка на цялото устройство ако е възможно за да стане ясен принципът на работа :partyman:
joro39 - специалист
krazz написа:
joro39 написа:
това е моята горелка отоплявам се вече около 3 седмици ,моята е интерпретация на тази;][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RS86qo6W4uc[/youtube]
Прикачен файл:
20140210_201821.jpg
[attachment=2]20140210_201807.jpg[/attachment
Гледам взел си процесорно управление. Как е? Как се държи? Какви датчици за температура ползваш? Платина 100 или термо двойка? И в колко зони мериш температурата? Управлението с отворен код ли е?
управлението са държи много добре ,датчиците си дойдаха с управлението и не знам какви са а дали е с отворен код не знам ,но може да са вързва с компютар.
joro39 - специалист
mityom написа:
браво на joro39 станала е добре, тялото предполагам е от нафтова горелка,вижда се и плоча или ламарина в котела, ще може ли някоя снимка че и аз се чудя как да закрепя моята,котела ми е железен и стените са гладки
сложил съм две парчета ламарина той котела си има едни крачета така е отлят защото е чугунен,и да горелката е ламборгини.
sande34 - специалист
Прикачен файл:
hbv iuhbnb.jpg
hbv iuhbnb.jpg (75.82 KиБ) Видяна 3365 пъти
По ясна нямам. Гори в голямата тръба излиза през малките и се връща през кожух който не е начертан ако искаш триходов котел.
Проблем е че пушека се охлажда много затова несъм го начертал ако ме разбираш
В бункера падат саждите , клапата е само за палене на студено може и без нея. Горелката е на вратичка.
Няма на чертежа елементи като вентилатор и тн.
Ще пратя снимки утре.

Газовете се рециклират няма дим няма топло в комина. Като тествам този ще направя видео.
ivan-avto - специалист
sande34 написа:
Прикачен файл:
14022014765.jpg
за тези без кад

това е добро и аз го направих по този начин и съм много доволен от котлето :) не очаквах толкова добър резултат viewtopic.php?f=10&t=36888#p395456
ivan-avto - специалист
ето тук има малко снимки от котлето и горелката http://ivanavto.snimka.bg/hobby/gorelka ... 7.25792937
plamenmaistora - специалист
Баво на Бай гого и на останалите участници вьв форума които са постигнали отлични резултати. Ако може Бай гого да качи някоя снимка на горелката и на електрониката,апьк ако нее тайна даобясни как вкарва горелката в модулация.
Бай Гого - специалист
plamenmaistora написа:
Баво на Бай гого и на останалите участници вьв форума които са постигнали отлични резултати. Ако може Бай гого да качи някоя снимка на горелката и на електрониката,апьк ако нее тайна даобясни как вкарва горелката в модулация.
Работата на шнека се управлява от циклично реле с три потенциометъра.. Единия за реглаж на дозите за подаване на пелети, а другите два за паузата /или време изчакване/

Пример: шнека завърта за около полвин секунда и вкарва пелети,изчаква около 10 секунди,и така до достигане на желаната температура /да речем 60градуса/ След достигане на температурата, термостат прехвърля на втория потенциометър с удължена пауза /примерно 15секунди/ и намаля мощноста. Така работи докато водата падне с 5-8градуса и се връща на първоначалната настройка.Дозата пелети и въздуха не се променят а само се удължава време изчакване.

Просто и елементарно..

Дано съм обяснил разбираемо...
fbr - майстор
Бай Гого написа:
Пример: шнека завърта за около полвин секунда и вкарва пелети,изчаква около 10 секунди
И колко пелети вкарва за половин секунда.
plamenmaistora - специалист
Всичко е ясно и аз съм с циклично реле но само с 2 потенциометара.Напишими марка и модел .
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: