Напишете въпрос свързан със санирането.
kostov_84 - напреднал
[quote="stenmark"] Какво те притеснява какъв щял да е панела между ватата и картона.
Притесняваме това,че след като имам първо външна изолация и след това сложа и вътрешна с вата проблема да не си остане а пък и да се задълбочи?Чел за някакви "точки на оросяване", "коеф.на топлопредаване" и дрън дрън още работи къде не ги разбирам.....та да не почне пак да си мокрее както сега,но само че между ватата и панела и аз да не го виждам а да го усещам на носа!
Pooh - майстор
Това е основната причина, да се полага паропреграда, ПОД гипсокартона.
Тани - модератор
Ако спазиш всички изисквания на технологията за вътрешна топлоизолация, то няма да имаш никакви проблеми.
Когато не се спазват технологиите, колкото и каквито топлоизолации да направиш, все ще имаш проблеми. Сам виждаш, че въпреки добрия избор на материали и качественото изпълнение, малката подробност с дебелината на топлоизолационния материал ти създава проблеми. Ако при изграждането на вътрешна топлоизолация, пропуснеш малката подробност с пароизолацията, отново ще те очакват проблеми. Когато вземеш крайно решение какво ще правиш, сподели подробностите тук, за да не пропуснеш нещо дребно, но важно.

ПП Ето, докато пиша, Pooh вече е споделил най-важната подробност, която може да объркаш!
kostov_84 - напреднал
Така да обобщим предложенията:
Значи ми предлагате да стане по следния начин от вътре навън:Гипсокартон...Пароизолация...Каменна Вата...Бетонна стена...5см.Изолация с стиропор.
Правилно ли съм разбрал?
Тани - модератор
Правилно! Е, не е задължително ватата да е каменна! По-важното е, ватата да е подредена плътно.
kostov_84 - напреднал
ОК ще мисля,до вчера мислех как да изолирам таваните на мазетата!
Валериус - специалист
Каза, че си си купил сушилна за прането. Ако не е в отделно помещение, което има аспирация, то влагата при сушене на дрехите (не всичката изпарена кондезира) ще отива в другите помещения и ще си търси хладно място, където да кондезира. Осмисли го и този факт!
kostov_84 - напреднал
Валериус написа:
Каза, че си си купил сушилна за прането. Ако не е в отделно помещение, което има аспирация, то влагата при сушене на дрехите (не всичката изпарена кондезира) ще отива в другите помещения и ще си търси хладно място, където да кондезира. Осмисли го и този факт!
Тя е кондензаторен тип.Цялата влага която се отделя от прането отива в едно казанче и после.....го изсипвам в мивката.
Валериус - специалист
Питах те защото и при мен се получи същото, а и моята сушилна е кондезаторен тип. Сложих сушилната в кухнята и не затваряхме вратата към хола, та след месец забелязах влага под прозореца, която от предните години я нямаше. взех от един приятел стаен влагомер (китайски май е) и като пускаме сушилната се отчете повишаване на влагата. Взех да затварям вратата на кухнята и да пускам аспиратора. Като резултат влагата и мухъла под прозореца отново изчезнаха. Но бъди сигурен, че част от влагата се отделя като пара във въздуха. Сложи близо до сушилната (а може и върху нея) две лъжици сол върху хартия и ще видиш дали овлажнява когато работи сушилната. Моята сушилна е на 6-7 години и може твоята да е по-ефективна, а при тебе да си влияе и изолацията.
kostov_84 - напреднал
Валериус написа:
Питах те защото и при мен се получи същото, а и моята сушилна е кондезаторен тип. Сложих сушилната в кухнята и не затваряхме вратата към хола, та след месец забелязах влага под прозореца, която от предните години я нямаше. взех от един приятел стаен влагомер (китайски май е) и като пускаме сушилната се отчете повишаване на влагата. Взех да затварям вратата на кухнята и да пускам аспиратора. Като резултат влагата и мухъла под прозореца отново изчезнаха. Но бъди сигурен, че част от влагата се отделя като пара във въздуха. Сложи близо до сушилната (а може и върху нея) две лъжици сол върху хартия и ще видиш дали овлажнява когато работи сушилната. Моята сушилна е на 6-7 години и може твоята да е по-ефективна, а при тебе да си влияе и изолацията.
Чак от сушилнята да е не ми се вярва много.Първо тя е в другата стая.Второ сушилнята ми е от точно месец,а проблема от началото на зимата(по-точно всяка зима).Е сега почна да се затопля на вън и стената ми изъхна.

Тема "Проблем и след саниране." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: