• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония - специалист
Имаше един стар виц:
В един черен-черен град, на една черна-черна улица, в един черен-черен дом, в една черна-черна стая, седят двама черни-черни хора -- една черна-черна жена и един черен-черен мъж. И черна-черната жена се обръща към черен-черният мъж: "А бе, аз казах ли ти да не ги палиме тия гуми!".
Та днес бях горе-долу така, само дето бях бяла-бяла :lol: И целия квартал побеля. Дойдоха двама младежи с къртачи и за 5 часа изкъртиха всичкото под, плочки в банята, плочки в кухнята, даже и една врата отнесоха. Да са живи и здрави, много добре се справиха. Само дето утре аз ще съм чистачката на входа, че с метли успяхме да съберем само по-едрия прах, а фините-дребни-гадни частици си останаха и ще трябва да се мие.

А привечер ще ходя за врати. Смятам да се обърна първо към Солид 55 и ако не ми счупят главата с цени -- да си остана при тях. Фирмата на брат ми купува само от тях и са доволни и от качество, и от спазване на срокове. Ако обаче се опитат да ми обяснят как трябва да продам семейните бижута за да си позволя продукцията им... Ще видим :)
Антония - специалист
Утре ще се видим с водопроводчика -- да огледа, да каже дали нещата могат да се случат така, както си ги представям, да даде цена и да каже кога почва и колко време ще му отнеме. В понеделник е ред на електрото и подозирам, че ще бера ядове с мераците си за неизброимо количество контакти в кухнята. След това обаче ми се губи последователността, та разчитам на вашия съвет: първо сухия под ли да правим и след това вратите с касите, или да почнем от вратите/касите и чак след това да борим сухия под. Не си представям как точно се захващат пустите каси :? Помощ?
кака Лара - специалист
Антония написа:
първо сухия под ли да правим и след това вратите с касите, или да почнем от вратите/касите и чак след това да борим сухия под. Не си представям как точно се захващат пустите каси :? Помощ?
първо се прави пода, за да имаш изходното ниво за височината на касата и вратата.
desss - специалист
кака Лара написа:
Антония написа:
първо сухия под ли да правим и след това вратите с касите, или да почнем от вратите/касите и чак след това да борим сухия под. Не си представям как точно се захващат пустите каси :? Помощ?
първо се прави пода, за да имаш изходното ниво за височината на касата и вратата.
аз първо поръчах вратите, щото се чака по два месеца. е, етествено вече имах идея къде какво ще има по пода, за да знаят как да взимат мерките. не казвам че това е правилното, просто нямаше време за губене :)
prascho - майстор
Сметни си каква дебелина ще оставиш за нивото на пода и си поръчай вратите. Препоръчвам ти да сложиш и 2 см фибран /по евтино ще ти излезе отколкото ако използваш посипката. Скъпичка е, пък ефекта от фибрана е по-добър/.
Антония - специалист
Бутнахме стените :headbash: Трябват ми повече емотикони с чукове май.

Всичко започна с моя невинна реплика "А, бе, къртачите са наранили малко стената, разделяща хола от коридора". След кратък размисъл реших, че би било добре да използваме повода за едно преместване на вратата с около 30 сантиметра. Оказа се, че всички преградни стени са от чист гипс и се къртят с кубинки, няма нужда от хилти направо. И след невинно предложение на майка ми да усвоим част от коридора, се замислих и плахо вметнах, че май е по-добре целия коридор да се включи в хола и банята. Мъж ми каза "Ама разбира се", брат ми "Както кажеш" и само снаха ми се опита да ме убеди, че ще ми е криво без коридор, но действаше твърде деликатно, та... За половин час смъкнахме всички ненужни стени и в момента разполагаме с: хол 6,5х4 м, кухня 4,35х2 м и баня 1,95х2 м. Да са ни честити!

Кофтито е, че за пореден път ще преправяме проекта на кухнята, водопровода и канализацията, електрото. И трябва да го свършим утре, че във вторник идва водопроводчикът да дълбае (и той!) за тръбите. Хубавото е, че се чувстваме адски доволни от упражнението. Знаем, че го направихме точно така, както искаме. Въпреки общественото мнение :)

И най-важното: благодаря ви за съвета за вратите, много сте мили :)
desss - специалист
Антония написа:
Бутнахме стените :headbash:
... Оказа се, че всички преградни стени са от чист гипс и се къртят с кубинки, няма нужда от хилти направо.
:lol: като ти чета темата, и някво чуство за дежа-ву ме връхлита :lol: и ние уж щяхме да правим само козметичен ремонт на апартамента, който купихме...но без да искаме установихме, че една от стените е от стиропор с тънка замазка /то си имаше и име, ама го забравих/...та така накрая се оказахме с три бутнати стени /щото мъжо реши, че при евентуален земетръс щели да ни паднат тия стиропори на главите :lol: /. оттам кат се почна - тъй и тъй сме се развъртяли с къртача, дай да сложим тука един френски прозорец, дай да обединим баня с тоалет...
тъй че приготви се за още доста промени в планове, проекти и мераци :lol:
Антония - специалист
Не останаха стени за бутане :lol: Освен външните, с които не смея да се заигравам, има една дълга, която разделя хола от кухнята и банята, и една по-къса, между банята и кухнята -- и двете са носещи и не си е работа да ги пипаме. За сметка на това вече нарисувах къде искам контакти, как да се измести осветлението и как да се скрият кабелите на климатиците, че не си е работа да се ветреят на показ, нали :) Тааа... май и покрай електрото ще се кърти бая, за щастие, на плитко :)

Бтв много ти харесвам вратите, обаче предполагам си ги взела от Варна?
крум - специалист
:lol:
А ние дори се чудехме дали да започваме с ремонтите - бяхме готови така да си живеем... ама пусти тръби - извадиха ми очите - нявсякъде стърчаха...
Както казва един мой немски приятел:
"Преди 2 години реших да сменя един контакт и... още съм в ремонт"
Така че бутай - сега ти е паднало.

А контакти колкото и да сложиш, няма да сгрешиш. Аз сложих на всеки ъгъл по 2 (т.е. по 8 в стая).
И използвай сухия под да прекараш каквото може оттам - ако можеш да си спестиш къртене на готови мазилки, спестявай си - по някое време ще ти писне от прахоляк...

Десс, май ще правим фенклуб на вратите ти!
desss - специалист
крум написа:
Десс, май ще правим фенклуб на вратите ти!
:razz:
Антония написа:
Бтв много ти харесвам вратите, обаче предполагам си ги взела от Варна?
ами да, от Варна ги взех, от Карабулев. но в сайта им пише, че имат дистрибутори и в София :arrow: http://www.karabulev.bg/distribucia/distr.htm
аз като тръгнах да обикалям за врати, тоя модел го имаше на няколко места. обаче цените стигаха до 700 лева /щото уж били италиански :roll: с минимум два месеца доставка/, имаше и пак български по 580, без брави, без монтаж...:roll: тъй че бая обикаляне беше, докато намеря тия :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: