Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ESPACE - майстор
Аз чувам промяна, срив в оборотите, когато я разтръска. Не е добре и едва ли е лагер според мен. Четки, двигател?
pipilica - майстор
Някъде има лош контакт щом като при удар и разтърсване променя оборотите.
Провери четките и всички кабели, колектора на мотора нагорял ли е, провери и пружинките на четките, също и ключа за вкл. и изкл.
nautilus33 - майстор
Кое то4но са 4етките, 4е не съм много запознат. Има една 4аст която се търка в медната намотка( поне на мен ми изглежда като медна намотка) в долната 4аст на мотор4ето. Това ли са 4етките?
velsi - Почетен майстор
Това е колекторът, а четките са елементите, които се допират и трият в него.
nautilus33 - майстор
Щом тази медна намотка е колекторът, зна4и може и това да е проблемът, защото ми се вижда малко посивял( като 4е ли има сажди по него). Така ли изглежда като е нагорял?
pipilica - майстор
Прикачен файл:
prah.jpg
prah.jpg (80.16 KиБ) Видяна 2019 пъти
Това са четките вътре са подобни на Изображение трябва да са дълги около 10-15 мм ако са под 7 мм трябват нови. Посивялото от колектора се маха с гума за химикалка и ацетон или със шкурка от 600 нагоре. Провери четките, почисти колектора и пусни мотора, гледай дали излизат много искри от колектора ако има много искри има вероятност да е окъсил ротора.
bulhomes2 - майстор
Ега тия матори по 5 долара. Днес отварях на жената прахосмукчаката по същия повод. Нек'ъв Самсунг беше с реглаж на оборотите, ама маторя - досущ като тоя. Зор ш са съберем тук групово да си заръчаме баре 500 маторя, че да си не играем с лагери, четки и прочие.

Уж като я продухах днес работеше сериозно по-добре, ама не съм се сетил да я "изпускам" тъй :lol: . Съмнява ме, че ако се сетя тия дни, и аз ще я шибна няколко пъти в земята да я видя дали ще се възпротиви.
pipilica - майстор
Ма тва е щото купувате от новите уж по-убави, икономични, безшумни и с намси кви екстри. Те траят ден до пладне.
nautilus33 - майстор
Колкото и странно да прозву4и, нямам и няма откъде да взема ацетон. Дали ще стане с дезинфектант и малко памук да по4истя колекторът?

ПП Тия мотори за по $5 колко ли са 4итави?!
pipilica - майстор
Е жена ти няма ли лакочистител, то освен ацетон вътре има и други гадости ама върши работа. Става и със спирт, чист от аптека, но трябва повече да чакаш да изсъхне.

Тема "Проблем с прахосмукака( странен шум)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: