• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 244
Всичко за дърводелството
krasko_ood - специалист
По принцип на старо е хубаво да купуваш само вино и ракия. Сметни си цената + доставка до България и сравни с цената в магазините и сложи и гаранцията която се дава от продавачите. Така например в Бриколаж гаранцията е 5 години. Всичко е въпрос на преценка и смятане на риск. Така мисля аз. Нека по опитните да си кажат думата.
bulhomes2 - майстор
Къде ги тия хубави фрези по 10 лири? Дай линк!
Иначе доставката от Лондон до София е на колосалната цена от 3 лв/кг.
EDI - майстор
Нещата са малко като котка в чувал.Само на вид и снимки трудно може да се каже дали фрезата е наред.Не се виждат ротора, лагери, резби на оста и гайката, леглото за цангата и т.н.Та, може да е перфектна, може да е боклук.В Англия имат навика да си купят някой инструмент, най-често оберфреза - китайчета предимно, да си изрежат плотовете на кухнята и каквото още има там, и да я пуснат после за продажба.машината на практика е чистак нова, а цената и е ниска.Затова често в магазините им се продават новите машини в комплект с прав дълъг фрезер, точно за тази цел.
krasko_ood - специалист
Здравейте отново питане за оптимален избор на оберфреза - освен модела на скил за който попитах ме интересува и модела на FERM по конкретно http://www.onlinemashini.bg/oberfreza-f ... 00w-/11559. Приемам и други предложения за бюджетен клас машини.
EDI - майстор
Ами какво да се каже, стандартен китаец - може да те изкара 30 години, може да клекнат лагерите и на втория месец.ФЕРМ имат и сервизи, ако стане нещо.
krasko_ood - специалист
onlinemashini си пишат че са с произход Холандия, но може и от Холандия дето живеят ония с дръпнатите очи - модифицираните холандци :-D . Така че тръгвам с FERM пък каквото сабя покаже. Всичко е до късмет.
EDI - майстор
Бранда е холандски, но машините са си китайци. :-D
krasko_ood - специалист
Здравейте отново. Днес си получих машините които бях си поръчал фреза, ръчен циркуляр и фрезери. Фрезата и фрезерите са на FERM. Като гледам етикета на фрезата дават че е с произход Холандия. Сега почвам да творя масата за фрезата. В процес на обмисляне съм за пригаждане на циркуляра. Като стана готов ще пусна снимки и мнение за FERM - а
Здравейте на всички,
От известно време следя форума като гост, а от днес съм регистриран член и искам нещо да споделя.
Купих си фреза SPARKY X205CE с намерение да я направя стационарна. Направих и плоча от неръждавейка и в момента правя дървения плот.
Но!
Върти ми се в главата една идея, да доработя съществуващия механизъм за плавно регулиране на дълбочината, така че да се манипулира от страната на плочата. Вероятно трябва да се изработи удължаваща ос със съответните присъединявания в двата края и да се вкара в тръбата на плъзгача.
Реших преди да започна някаква интервенция по фрезата, да се консултирам с вас. Може пък някой от форума да е мислил или правил нещо по въпроса и да даде някаква идея.
Благодаря!
EDI - майстор
Някъде из нет-а имаше клипове и схеми с подобно изпълнение, но не се сещам сега къде беше.Иначе аз не съм правил подобно нещо. Ако питаш мен, няма кой знае какъв смисъл от упражнението, усложнява се конструкцията.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: