Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Какъв е тоя уред? Да не е с втулки? Иначе как ще блокира капсулован съчмен лагер? Те тогава в магазините дето продават лагери ще трябва да си ги вадят от опаковките и да си ги "раздвижват". :-D Нещо са те метнали в магазина.
:partyman:
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
Какъв е тоя уред? Да не е с втулки? Иначе как ще блокира капсулован съчмен лагер? Те тогава в магазините дето продават лагери ще трябва да си ги вадят от опаковките и да си ги "раздвижват". :-D Нещо са те метнали в магазина.
Сушилня втора употреба.
VLADO66 - майстор
hidrazin написа:
:? Избъзикали са се.
Не са ме избъзикали щото се познаваме добре и при покупката е пробвана,а след година изсвири като парен локомотив.
hidrazin - майстор
Е добре. Пошегували са се. Сушилните са с капсуловани лагери. Щом е изсвирила значи лагера е бил пътник. Ако беше я ползвал щеше да изсвири една година по-рано.
icemans - специалист
stiv1961 написа:
Е, прахосмукачка ползвана седем месеца да и тръгнат лагерите :? И без това я е разглобил нищо не пречи да пробва.
И мен това ме озадачава, но знае ли човек?!?! Иначе много добре си работеше преди това. Т.е. едва ли ще е от неизползване - щеше да завие още в началото. Сетих се, че и при изключване продължителността на звукът се промени - едно такова по бучащо и бавно изчезва. Сега от всичко разбирам, че не ми остава друго освен да пробвам с WD40. Иначе тя в момента си е сглобена, но както казах, разглобяването е много лесно и не ми пречи да го правя по-често :)
fikata - майстор
Провери и състоянието на турбинката. Това бучене не ми прилича да е от лагер или колектор/при тях тоновете са по високи/ а ме подсеща за разхлабване на ламелите/лопатките/ и предизвестие за разпадане на турбина.
icemans - специалист
А за да проверя това състояние на турбинката трябва да го отворя, нали?
fox_vt - майстор
Таман сега сглобих мойта след смяна на лагери.Там на твоята снимка корпуса на турбинката е леко приплескан на четири места,с клещите леко оправяш и вадиш кожуха на турбината.След това развиваш гайката на оста като държиш с ръка турбината но внимателно че е тънка и да не я огънеш.КАто я смъкнеш забелязваш точно къде са втулките и шайбите.Развиваш 4 болта ще ги видиш под турбината и махаш предния капак.След това издърпваш ротора като внимаваш с четките,ако има вариант да се смъкват ги смъкни предварително,по лесно е после за сглобяване.Лагерите при мен са 608ZZ като евтиниоте са от 85 ст до 2 лв а скъпите от 6 до 10 лв.Аз сложих на първо време от евтините :-D .Сякаш поутихна прахосмукачката след тая интервенция но не помня като нова как е била.И да спомена -всеки уред със такъв високооборотен двигател при клатене в посока радиално на вала си променя звука даже и да е изправен,заради инерционните натоварвания.
ESPACE - майстор
fox_vt написа:
И да спомена -всеки уред със такъв високооборотен двигател при клатене в посока радиално на вала си променя звука даже и да е изправен,заради инерционните натоварвания.
Да бе, променя ама друг път. И твоята прахосмукачка нещо не е в ред ако си променя оборотите заради тези чудовищни "инерционни натоварвания". :lol:

Тема "Виещ звук от прахосмукачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: