Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
crez - майстор
Имам пожарогасител зареден с СО2, въпроса ми е. Възможно ли е да се използава заредената газ за заварка с телеподаващо? Има ли разлика между СО2 заредено в пожарогасителя и този която се използва за заваряване, или трябва да се изпразни и се зареди с нов?
velsi - Почетен майстор
Няма разлика. Аз съм ползвал бутилка от пожарогасител за заваряване.
joe007 - специалист
Самия газ няма разлика.Но трябва да отвиеш целия кран и да махнаеш тръбичката от него.Защото като пожарогасител се ползва течна фаза СО2 а за заваряване ти трябва газообразна.А най-добре е да смениш целия кран защото по новия стандарт редуцил-вентилите са с друга резба и не знам дали ще искат да ти я пълнят бутилката ако остане със стария.Крана е някъде към 25лв.
crez - майстор
Благодаря много! Ще пробвам.
drdr - помощник
Вярно е. Вентилът замръзва от изпарението на газта. Ползувай по-малък дебит на газта. При изключено СО, доближаваш дюзата до бузата и регулираш дебита докато усетиш леко подухване. Ако апарата не е изключен рискуваш телта да ти пробие бузата. Метода дава добър резултат особенно при редуцири без манометри или разходомер.
velsi - Почетен майстор
И как става номера при изключен апарат да тръгне газ? Кой отваря електромагнитния клапан? :? За замръзването на редуцир вентила има специални подгреватели, а на апарата - извод, където се свързват.
drdr - помощник
При непрофесионалните СО газта се пуска от механичен клапан вграден в ръчока. При по стари и професионални модели клапана е в апарата, а на ръчока е електрическото ключе.

Тема "Бутилка от пожарогасител заредена с СО2?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: