Е, сега трябва само да влезеш в полезрението на дружествата за защита на слепите, на кучетата и на животните 

muncho написа:Хора ,заковах я! Цяло лято ме побърка тоя кърт.Направи двора на швейцарско сирене,но си плати гадината.Сега да обясня как е думнах.Хмм и аз ще си взема такъв капан
В началото на лятото пропаднах в една дупка./къртичина/ .На другия ден се изръсих 30 кинта за този боклук --->Никакъв ефект няма.Кърта си копае около него и хич не му дреме .Даже си беше изкопал тунел точно до тази измишльотина и като стигнал до нея я заобиколил.
Продължих аз да се интерсувам и да я дебна-нъц,копа си тя ,аз псувам....
В една агроаптека ми предложиха това.Колегата също за него говори в горния пост.
ТHE BEST
Супер ефикасен,само за 10лв.и за 24ч. гадината беше бастисана.Преди да го използвате прочетете инструкциите,от значение,да хванете бързо кърта.Добре е като го разглеждате и зареждате да сте с ръкавици ,за да не оставяте миризма по него.Много лесно се използва.Като видите купчината оставена от кърта,проследете накъде върви тунела.Обикновенно пръстта по протежението му е леко повдигната.На около 50-60см. от купчинката/нея не я ровете/ разравяте пръстта да се види тунела.Разравяте горе-долу толкова,колкото да сложите капана.Той е тип тунелен,точно за това място.Поставяте зареден капана,внимателно и отгоре НЕ ЗАРИВАЙТЕ С ПРЪСТ.Аз използвах едно черно пластмасово кошче за смет,черно,от магазин за 1лв.С него затъмнявате мястото където е капана,да може изрода къртов да си мине от там.
Важно е да знаете ,че къртицата използва едни и същи тунели докато в тях намира храна или не се срутят
За сляпото куче не знам дали действа така.Ако са ви цели картофите и насажденията в двора,а имате тунели -значи рови кърт.Ако яде моркови,картофи,домати и др.е сляпо куче.
Товае,дано съм полезен за други изстрадали от тази напаст!
iivanov написа:Айде да тупнем праха.Днес вземах едни примамки за сляпо куче на основата на цинков фосфид. Само се чудя, как са го изтървали и за свободна продажба.Не са се излъгали а са ТЕ излъгали.
hidrazin написа: Не са се излъгали а са ТЕ излъгали.Сериозен производител, специализиран в торове и агрозащита, капсулована опаковка...Е, на х.. си ли да вярвам или на тъпана, че булката е честна?Купил си менте - същото като черната отрова за мишки дето тъмнозелените продават "тайно" по пазарите.
iivanov написа:Сериозен производител, специализиран в торове и агрозащита, капсулована опаковка...Е, на х.. си ли да вярвам или на тъпана, че булката е честна?Оооо... Разбира се че се внася и използва. Просто не би трябвало да го продават за свободна употреба. То май в тези европейски директиви има някакви вратички за него.![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: