...абе закъсняхме пак тая година...тука времето е топло...тертип вземаме за предцъвтежно пръскане вече
...като хвана студа в края на Януари казаха по радиото Русе (-8*) тука беше +7...поне за сливите е късно вече...

mavryt4o написа: Круша на черница верно?!?!?Здравейте,да се намеся и аз.Ние имахме круша на глог.За черницата четох и снимка бяха показали,но отдалеко.Авторъ твърдеше,че била череша на черница.Моя дядо често споменаваше,че е виждал лоза на черница.Още съм срещал следното изказване:Ако подложките ти са се свършили и наоколо има черница,не се колебай.Автора посочва черницата,като универсално дърво.В топлите страни,черницата я наричали дива смукиня.Ако сте срещали други кръстоски,може да споделите.За мен ще бъде интересно,ако срещна снима на два сорта ябълка на едно дърво.Ябълка и круша или нещо друго.Много пъти съм си задавал въпрос,може ли лоза да се пресъди на онази лозина,с която са обрасли някой къщи.Става дума за едно растение,което се закрепя по стените.Има големи зелени листа и малки червени топчести плодчета,които силно оцветяват в червено.Благодаря за вниманието.
dadko написа:Ако не е тръгнало сокодвижението още- не е късно. Можеш и да присаждаш веднага, след като отрежеш калема. Най- добре е, обаче калемите да се съберат по- рано от момента на присаждането - през януари, но може и сега.Откъде да знам дали е тръгнало ? Тука вали зверски всеки ден, а пък четох, че валежен ден не било добре за ашладисването. Еми мама му стара, то додето спре да вали и соковете ще са тръгнали.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: