Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nasco2 - специалист
kdobrev написа:
@nasco2 Казваш, че ще даваш насоки и ще помогнеш с каквото можеш, има въпрос
Здравейте,
Правя ремонт на стар апартамент, където паркета е реден на рибена кост освен всичко обаче сам си създадох още един проблем - извадих по един ред от 2 съседни страни на стаята за да поставя предстенна обшивка от гипс-картон.
Въпроса ми е по какъв начин да процедирам за пристягане на паркета?
Може ли някой да даде подробно описание на процедурата откъде на къде се започва как се фиксира правия ъгъл между паркетите (до колкото сам разсъждавам това е най- важното)?
Също така как след това да наредя последния ред (сега мястото за паркета е по малко заради обшивката на стените)?
Как да подпра паркета в гипс-картона без да го повредя?
Имам на още една стая да слагам гипс-картон на две от стените. Задължително ли е да махам по 2 реда от паркета или може да поставя предстенната обшивка директно върху него. Да поясня паркета също е с доста фуги и май не е циклен отдавна.
Благодаря предварително на всички за съветите.
На който отговора ти е
Въпросите които задаваш са свързани с доста опит и труд, няма как да се обяснят в нета
Ако на някой му се пишат няколко реда за това как се пристяга паркет или има видео за това моля да сподели.

Мдааа и смятам, че е правилен. И пак ще го кажа, не може да се обясни с няколко реда. Но все пак обади се на бай Иван, ако е зает може и на бай Стоян.
stefandar - помощник
На недоволните от майсторите искам да кажа,че много често искате от старите ви некачествени и крайно лошо поставени паркети,с козметични операции,да станат като нови.Мръщите се на цените на по-добрите материали,после защо се изтрил лака и паднал кита,майсторите не са магьосници.Не отричам че има хора които не си вършат качествено работата,подбиват цените и принуждават съвестните да правят компромиси ,за да са конкурентно способни.Начина да стане като нов паркета е да се смени с нов качествен материал и да се спази съвременна технология за поставяне.При преправяне на стари винаги могат да се намират кусури на майстора.Имам 22г. стаж в професията работя го от19годишен и нищо друго не съм работил,така,че ако от нещо разбирам то е от паркет и дюшеме.

Тема "Стягане на паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: