• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
ДА колеги имам няколко идеи да оправя тази неточност но не искам много да разбазиквам в това топло време ще чакам обещаното застудяване.На студено парното се дъжи по съвсем друг начин нали?
поздрави.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така - просто вдигни зададената температура. Явно мощността на радиаторите ти при 65*С е по-малка от минималната мощност на котела и затова изключва. Или просто си задал много висока минимална мощност - я пробвай за 6 минути да изкараш маркуча от горелката и да събереш пелетите които подава на минимална мощност и после да ги претеглиш на кантар - трябва да са около 175 грама
rosso666 - специалист
Колега това на колко киловата отговаря??? :? Пресмята се топлинната мощност на котела -
= * * ' = 0.89*17200*0.001472 = 22.5 съоръжение система пелети пелети P η H m kW ако
се използва калоричността на горивото в дименсия MJ/kg. В
случай, че е по-удобно да се използва калоричността на горивото
в дименсия kWh/kg, то тогава пресмятането е
= * * ' = 0.89* 4.77 *5.3 = 22.5 съоръжение система пелети пелети P η H m kW;-Аз знам за тази теорема...
plamenmaistora - специалист
Някой можели да ми каже на колко градуса ртябва да преминава в модулация? :? :? :?
rosso666 - специалист
Колега Ганев снощи към 01:00 съм правил замервания и ето резултата.

-6мин.=156гр.пелети/ 5мин.-147гр. това горе долу прави 7.2киловата(при 89%КПД на котела) и 6.9КВ.(сКПД85%)(пЪрва мощност)

-6мин.=181гр.пелети/5мин.=133гр.(тук според мен нещо се е объркало така че го смятам 170гр.)=8.5КВ(сКПД89%)/8.1КВ(КПД85%)

-6мин.-257гр.пелети/5мин.=232гр.=11.5КВ(сКПД89%)/11КВ(сКПД85%)

Мощноста съм я смятал като умножа количеството ссъбрано за 5 мин. по 3 за да добия представа за 15мин. колко пеелети би трябвало да пусне шнека,и след това получесното количество пелети умножавам по 4 за да получа разхода за час.

А ето и сники от котела и как е станало монтирането на контролера.Малко е грубовато но ще се правят подобрения:http://www.snimka.bg/?album;aid=804869
Последна промяна от rosso666 на ср фев 19, 2014 11:24 am, променено общо 1 път.
Като засечеш за 6мин го умножавай по 10 за да получиш за час :) . За модулацията дай да се изясним, че гледам се бъркаш, а бъркаш и другите. Модулация е промяната на мощността, а не влизане в режим suspend (изчакване, което е равносилно на спиране). Отначало горелката тругва максимална мощност 3 и работи на тази мощност до достигане на 10 градуса преди зададената температура (при тебе 55*С) - тогава тя влиза в модулация и работи на втора мощност. Ако и тази мощност е голяма, температурата продължава да се вдига и при достигане на 5 градуса преди зададената температура (при тебе 60*С), горелката минава на мощност 1. Ако и при тази мощност температурата продължава да се вдига и достигне до зададената температура - тогава горелката минава в режим suspend, при което се подава много малко гориво, колкото да не изгасне. В този режим тя остава определено време, което може да настройва. При правилно оразмерена горелка и правилни настройки - тя не би трябвало да изключи преди да е достигната стайната температура. Според мен ти трябва да вдигнеш зададената температура на 80*С, тъй като не е нормално горелката да влиза в suspend при 65*С
rosso666 - специалист
Ами извинявам се .... не съм доразбрал .... ;) все пак съм "нов" в модулиращите горелки;)
Сега съм настроил работната температура на 69* но пак казвам че сега тези настройки нямат нищо общо с тези в студено време ...
Иначе Лазаре какво ще кажеш за стойностите които съм написал ....има ли какво да се донастрои.
Имаш ли идея глидер на височина 300мм.Колко вата му дават топлоотдаване (за да мога да сметна с точност колко киловата са ми радиаторите .
Знам че глидер на 500мм. се смята горе долу по 113вата.
vrangelov - специалист
Здравей, rosso666
Тук казват от 50 до 150W/глидер. Мисля, че производителят на твоите радиатори трябва да даде точните данни, но грубо и тези ще ти свършат работа. В таблицата от линка ∆T 50 K означава (входяща вода + изходяща)/2 - температура на стаята = 50. Или (80+60)/2-20=50. Нямам идея защо е по Келвин.
Наскоро имаше една тема, в която един колега беше предоставил екселска таблица за изчисляване на радиатори.

Поздрави
rosso666, няма никакъв смисъл да променяш настройките постоянно в зависимост от времето. Нали затова си купи модулиращ контролер - той само преценява на каква мощност да работи горелката - първа, втора или трета. Ти само коректно трябва да зададеш подходящи стойности на гориво и въздух за тези мощности. За горивото долу-горе си го направил, трябва да настроиш и въздуха и оттам нататък вече не се занимаваш. Колкото до температурата на водата - настрой си Set Temp. Range min=60*C, max=80*C
Burning Power
P3 dT>10*C
P2 dT>5*C
P1 dT=0*C
По този начин до 70*С горелката ще работи на Р3, до 75*С ще работи на Р2 и до 80*С ще работи на Р1
rosso666 - специалист
LazarGanev написа:
rosso666, няма никакъв смисъл да променяш настройките постоянно в зависимост от времето. Нали затова си купи модулиращ контролер - той само преценява на каква мощност да работи горелката - първа, втора или трета. Ти само коректно трябва да зададеш подходящи стойности на гориво и въздух за тези мощности. За горивото долу-горе си го направил, трябва да настроиш и въздуха и оттам нататък вече не се занимаваш. Колкото до температурата на водата - настрой си Set Temp. Range min=60*C, max=80*C
Burning Power
P3 dT>10*C
P2 dT>5*C
P1 dT=0*C
По този начин до 70*С горелката ще работи на Р3, до 75*С ще работи на Р2 и до 80*С ще работи на Р1
Ясно ми е колега просто искам да видя тези настройки(щом казваш че са добри) как ще се държат на студено време .
Не съм си и мислил да правя постоянно настройки.
Това Дт си го настроих малко по-различно.P3>15*C
P2>10*C
P1>0
При положение че съм настроил температурата на котела на 69*C
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията: