Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Iliev Labs - специалист
Още нямам опит, но ще ти кажа какво знам по въпроса.
Формата на елктродите. Малко заоблени, за да изтласкват цинка настрани. Адекватно налягане на електродите.
Много кратко време на заварката.
Предварително загряване, с по-малък ток и след това същинската заварка.
Цинка прониква в медта на електродите и прави бронз. Трябва да се почистват електродите по-често.

Вярно е, че трябва допълнителна обработка против корозия, но едно е да намажеш няколко заварки, а друго целия детаил. Пак зависи от големината на детаила де.
moreno - специалист
Чудя се траф от неони(повишаващ) дали желязото му може да се използва за целта?
Имам български на 30-40 години.
П. Петков - специалист
Iliev Labs написа:
MamaMy написа:
Не можеш да сметнеш нещо което не го знаеш какво е. Сърцевината е със специфични параметри. Ти не знаеш марка.
MamaMy , чета,чета,.. повече от 40 часа четене навъртех. Оказа се доста сложа материя за мен. Нищо не разбрах...
Трансформацията била ефективна, когато напрегнатостта на магнитното поле, е далече от точката на насищане на магнитопровода. Ама аз не търся ефективност, а по-голяма мощност. Да не стане, че от траф 13 килограма имам същото като от траф от микровълнова :? До сега, не намерих формулки, как се смятат за кратковременна работа.Не се сещам и как да експериментирам.

Охлаждането, ако има нужда от него, мисля да го направя по класическия метод - маслена баня.

За трафовете от микровълнова - бих го направил и от 4 и от 8. Но трябва да са еднакви. Къде да ги търся и колко ще ми струват? Този поне го имам.
"Малки и специални трансформатори" - Ст. н.с. инж. Симеон Г. Бонев - Държавно издателство "Техника" София - 1984г. Глава XI -Трансформатори за електроконтактно заваряване.

Тема "Трансформатор за точково - пренавиване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: