• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за дърводелството
migatronic - напреднал
Ако мога да ти бъда полезен и аз стандартниа размер за височина на спални и столове е 45см.
dadko - майстор
Плоскостите ги поръчах и получих вече от мебелпластдизайн.
ако не ми мине котка път- събота- неделя ще сглобявам спалнята
dadko - майстор
Почнах да сглобявам, обаче се сблъсках с проблем. Тъй като не исках да слагам подматрачна рамка, понеже ламелите поддават, а аз искам да ми е по- твърдо- реших да сложа цяла плоча под матрака.
Да, обаче материала, който предвидих за целта (голо ПДЧ) не се оказа удачен. Направо се изложих. Като сложих механизмите- той се огъва от собствената си тежест и тъй като не е здрав- се спука. Сега или ще го оребрявам с бичмета отдолу или ще си поръчам нова плоча, вече от ламинирано ПДЧ. Или пък OSB плоскост? Какво ще кажете?

Прикачен файл

108_0967.JPG

Прикачен файл

108_0980.JPG
108_0980.JPG (108.51 KиБ) Видяна 1821 пъти

Прикачен файл

108_0982.JPG
108_0982.JPG (100.69 KиБ) Видяна 1821 пъти

Прикачен файл

orebriavane.JPG
orebriavane.JPG (60.99 KиБ) Видяна 1821 пъти
EDI - майстор
Сложи му ребра, хем ще си ползваш старата плоча.При такава голяма площ, каквото и да използваш, винаги има риск пак да се прекърши.
ribnikolaevi - майстор
Ламината няма да ти помогни особено. Не знамзащо бягаш от ламелите. Аз бях решил да изхвърлям предния матрак, но сега, каго го сложих на ламели и много по-добре. Има подматрачни с по 28 броя ламели и са си по-твърди.
VLADO66 - майстор
ribnikolaevi написа:
Ламината няма да ти помогни особено. Не знамзащо бягаш от ламелите. Аз бях решил да изхвърлям предния матрак, но сега, каго го сложих на ламели и много по-добре. Има подматрачни с по 28 броя ламели и са си по-твърди.
И трябва матрака да диша отдолу,а също и дрехите в отделенията,Да оставим че ПДЧ-то ще започне да се рони върху праните дрехи и ... :axe: .Ако проблема е в размера на рамката мога да дам координати където могат да направят под размер/много-о-о здрава :) /
dadko - майстор
Може и да взема да сложа накрая подматрачна рамка. Стандартната 160х 200 ще стане. Засега май ще усиля с ребра ПДЧ-то. За дишане- на матрака- съм намислил да разпробия плочата. Това, че ще се рони ПДЧ-то- в тези отделения няма да се слагат неща, които ще се ползват често. Нямам си и на идея какво ще слага жената, ама- като види, че се рони отгоре- ще ги покрива...
tretre - специалист
Ако трябваше аз да си проектирам спалня тя със сигурност щеше да е масив, поне 80 см висока, със матрак с мемори пяна и две огромни ракли от долу. Най-вероятно дърворезба, с метални дръджки на раклите- ковано желязо, само с една висяща халка. Огромен заден гръб пак дърворезба естествено!
Много възглавници и завивки... айде да не слагам балдахин, че се улях.
mitron - специалист
Тези спални ми изглеждат като отворени ковчези :wink: Колега сложи си метална подматрачна рамка и забравяш.Матрака ако ти е латексов съответно рамка за латексов матрак здрави са и имат реглаж на мекотата на ламелите
dadko - майстор
tretre написа:
Ако трябваше аз да си проектирам спалня тя със сигурност щеше да е масив, поне 80 см висока, със матрак с мемори пяна и две огромни ракли от долу. Най-вероятно дърворезба, с метални дръджки на раклите- ковано желязо, само с една висяща халка. Огромен заден гръб пак дърворезба естествено!
Много възглавници и завивки... айде да не слагам балдахин, че се улях.
Пък аз ако трява да си избирам кола, тя със сигурност щеше да е Maserati, с нископрофилни гуми на стилни лети джанти, с климатична уредба. Най-вероятно с анатомични седалки с електрическо регулиране , супер мощна аудио уредба със 7 канален усилвател и видео уредба с монитори на гърба на предните седалки, естествено.
Кожен салон от естествена кожа. Айде да не е от дребни екзотични животни, че се олях.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Колко да е висока спалнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: