Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
TACHO - специалист
Здравейте!
Онзи ден си харесах едно много симпатично шкафче с осветление за банята и тъй като самата направа е елементарна, ще си го направя сам, защото не смятам, че един квадратен метър сглобени дъски с три лунички струват над 300 лв.
Та имам два въпроса:
1. Какви точно са дъските? На мен ми приличаха като тези на белите кухни, но дали само приличат, а са някакви влагоустойчиви :roll: и ако са различни, къде в София мога да си намеря такива?
2. На тези шкафофе, които гледах, имаше по три лунички (на единия 12 в. на другия 220) в горния край, сочещи надолу към огледалото. Дали това ще е достатъчно като осветление за баня от 4 кв.м., като шкафа с мивката ще е по средата на едната стена или ще ми трябва и друга лампа? Нека, който има такова нещо да сподели, че се чудя още дали да прекарвам кабел и за допълнително осветление. Няма кой да бродира в банята, ама все пак... :roll:
masteradmin - майстор
Доста въпроси :lol: Незнам вече дали съм достатъчно компетентен да ти отговоря. Мисля, че не е проблем да сложиш нормални ПДЧ (пресовани дървесни частици) плоскости стига да ги кантираш добре. Единствения проблем е там където шкафа стъпва на плочките. Аз съм му направил цокъл от същите плочки дето са на пода (залепени със силикон). Имаче луничките над огледалото са голяма мания (особено като се бръснеш). Съветвам те да сложиш и плафон някъде, защото светлината на луничките е насочена. Какво друго да ти кажа, огледалото иди при стъкларите да ти го отрежат и да ти пуснат фасет отстрани. Имат страшни кристални огледала, кажи че е за баня защото амалгамата отзад май трябваше да е специална.(или поне навремето поне беше сега може би всички са еднакви).

Прикачен файл

SA400017.JPG
Досега не съм видяк баня фугирана със силикон но така ми хрумна
SA400017.JPG (126.22 KиБ) Видяна 5949 пъти

Прикачен файл

SA400018.JPG
Шкафа ми е от дървени плоскости ина4е съм фугирал пло4ките със силикон (преди 8 години) От тогава не са мръднали.
SA400018.JPG (96.33 KиБ) Видяна 5949 пъти
Последна промяна от masteradmin на чет яну 19, 2006 11:26 am, променено общо 2 пъти.
TACHO - специалист
Ами като гледам по магазините са точно такива: ПДЧ, че някои дори не са кантовани както трябва, а цените им ....
Та и аз ще пробвам с това.

Иначе луничките наистина са мания сега, но ще имам и отделно осветление, преди не си бях разгледал добре инсталацията, но е предвидено и отдетлно осветление. :wink:
masteradmin - майстор
Реших да снимам целия шкаф, може да ти хрумне нещо (малко е разхвърляно обаче ме мързи да оправям сори). Бянята ми е малко малка, та немога да смимам целия шкаф затова на два пъти.

Прикачен файл

SA400022.JPG
В горния шкаф с луничките ми е бойлера. Тавана е хънтър дъглас о гледални ивици ( не е скъп, но ефектен)
SA400022.JPG (48.09 KиБ) Видяна 5940 пъти

Прикачен файл

SA400020.JPG
Ака изглежда от коридора.
SA400020.JPG (50.42 KиБ) Видяна 5940 пъти

Прикачен файл

SA400019.JPG
Плота е от естествен гранит, мивката е за вграждане, а огледалото съм го залепил със силикон.
SA400019.JPG (59.13 KиБ) Видяна 5940 пъти
TACHO - специалист
Благодаря за снимките! :wink:
masterdesign - напреднал
masteradmin не забравай да кажеш на TACHO, че си лакирал шкафовете с яхтен лак
Стефан - майстор
Въпреки, че апартамента ми е тристаен, банята не е много голяма / все пак е панелка /. Няма място за допълнителни шкафчета. И съм използвал част от кухината с проходните тръби и съм изработил следните рафтчета:

Прикачен файл

Raftove.JPG
Raftove.JPG (18.99 KиБ) Видяна 5915 пъти
Гост
Според мен е най-добре шкафчето да бъде на крачета (има различни предложенияв Бриколаж).

Тема "За шкафче в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: