• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
paneli - помощник
Как да спра плододаването при джанките...Не искам да дават плод ,само сянка ми трябва :-D ....С какво да ги напръскам и т.н. .Идеи приемам всякакви :?
kabel96 - специалист
Като цъфне и обираш всички цветчета и си готов. :-D :-D :partyman:
iivanov - майстор
Предизвикваш измръзване.Третираш с пожарогасител с СО2.
paneli - помощник
хайде , малко по сериозно :) няма ли някакъв препарат за пръскане и т.н. Чудя се ако ги напръскам с концентриран разтвор на амониева силитра или готватска сол...какъв ще е резултата....да не забравяме ,че се търси сянка и листата не трябва да се прецакат.. :cool:
Johny - майстор
Мрежа против насекоми, за да не се опрашват: http://www.anastasovski-bg.com/coronet/ ... sects.html
dadko - майстор
За циганка и джанка- ялова година няма. Дори и с мрежа да покриеш- все ще се намери под мрежата някоя мушичка да опраши. А и вятъра- не можеш да го спреш...
На мен продължава да ми е странно желанието- защо да се спре да ражда ??? сянка пак ще има. Ние се чудим как да накараме растенията да раждат повече.
bigdragon - майстор
dadko написа:
За циганка и джанка- ялова година няма. ..........
....
Ние се чудим как да накараме растенията да раждат повече.
Явно човека не вари ракия и когато узреят плодовете, му цапат двора.
Предлагам да се договориш с някой комшия-ракиджия, да идва да обира плодовете и те така, докато не започнеш да вариш и ти ракия.
Не е добре да се премахва плодно дърво, ако и да е джанка!
Другото решение е дългосрочно. Пръскаш с хербицид два пъти в най буйният растеж и на другата година сееш декоративно (не плодно) дърво...
Stefan_62 - майстор
dadko написа:
На мен продължава да ми е странно желанието- защо да се спре да ражда ??? сянка пак ще има. Ние се чудим как да накараме растенията да раждат повече.
Ами защо, човека иска да ползва само сянката на дървото, а когато започнат за презряват плодовете и да падат явно му правят боклук. Колегите са ти обяснили точно как може да премахнеш цвета без да засегнеш листата, пък ти ако искаш го взимай за майтап :lol: , а другият вариянт е режеш от дъно и сееш някъкво друго дърво, например липа.
  • 1
  • 2

Тема "Спиране на плододаването при джанките" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: