• 1
  • 2
Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
Абе търся по пазарите и никъде ги няма :? Имало и книги с тираж по 50 броя на български и били ненамираеми. #-o
kalpev - специалист
Само като идея - провери в книжарницата на ТУ-София.
Някога имаше такива четива.
maroka - специалист
Предполагам, че въпросът е излишен, но все пак: професионално ли си решил да се занимаваш с 2-те програми ?
Ами да,професионално ще се занимавам да проектирам мебели и съоръжения
Stefan_62 - майстор
Можеш да си ги закупиш от тези сайтове:
http://www.book.store.bg/search?srchstr ... 8%20&sin=1
http://www.bookpoint.bg/?cid=3&cat=76
Порови се в нета и може да откриеш и други, а може да си ги дръпнеш и от нета, но открих само руски и английски сайтове.
ribnikolaevi - майстор
А защо версията на АутоКАД-а е точно 2009?
Погледнах ги,всички били изчерпани,дори няма нови издания за версията 2012 камо ли за 2009!? :axe:
Тцтцтц.....пазара е залят от книги за кама сутра, а за техническа литература йок! :? Ще се обикаля по Славейков :x ако изобщо намеря нещо
Ами защото имам инсталиран 2009 на служебния комп, и ми казаха да си сложа 2012 на моя което ще го направя.
ribnikolaevi - майстор
За мен най-добрият метод за "справянае" с нов софтуер е следният:
1. Специализиран курс. Не знам дали има за твоята специалност. Ако няма, отиди на общ. На курса освен ползата от самият лектор има голяма полза от общуването с хора, заинтересовани от същия проблем като теб.
2. Практика - след като си запознат с основните понятия си трябва малко практически опит, да видиш кое ще ти е най-удобно на теб лично (зависи от предпочитания и от начина, по който по принцип работиш с компютрите. Аз си пригаждам pgp файла по мой тертип и работя с лявата ръка да задавам командите чрез това pgp, с дясната с мишката по екрана, десен бутон ми е ENTER, което изненадва доста хора, но на мен така ми е удобно и имам добра производителност).
3. Сега идва ред на книги, уроци по нета и подобни. Можеш да задълбаеш. Не знам доколко си запознат с графичния софтуер обаче. "Голият" АутоКАД няма да ти свърши много добра работа за това, за което писа, че искаш да го ползваш. Има една българска надстройка, която ще ти е по-полезна, но се плаща.
Има и доста специализирани програми, аз ползвах Базис за моя апартамент. Ако все пак решиш, че ще учиш АутоКАД, мини първо през курс. Междувременно ще помагам докъдето се простират моите познания в тази наистина необятна програма.
maroka - специалист
Колегата Ribnikolaevi то го е написал много правилно. Необходимо ти е задължително практическо въведение. Така ще разбереш как функционира самата програма, основни команди, или казано накратко ще направиш добра начална база.
Оттам насетне книгата само ще ти помага да намериш това, което търсиш.
Същото се отнася и за Max- а :)

Няма нужда да изучаваш програмите в детайли, ако ще използваш конкретни функции, свързани с проектирането на корпусна мебел.
aula.bg - изкарах курсове по 2D и 3D проектиране. Преподават с видеоуроци. Препоръчвам!
  • 1
  • 2

Тема "Търся книги или учебник за autocad 2009 и 3D max" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: