Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
boltik - специалист
Здравейте,имам един въпрос.Мой колега е решил да си закупи фотоапарат.Заделени пари 1000 лв.Да подам и малко техническа информация.
Цел на използване на фотоапарата.Туристически снимки и клипчета.
Марка фотоапарати Никон и Канон.
Въпросът ми е следният.Кой модел би му вършил добра работа и с какъв обектив?+/- 100-200 лв.
Ще му пизпращам вашите мнения на пощата.Да не се пораждат някъкви съмнения.
Благодаря ви предварително.
boltik - специалист
Здравейте,благодаря за бързите отговори.Днес стана ясно,че е се насочил към това:

Прикачен файл

rsz_Снимка_от_2014-02-13_162950.jpg
rsz_Снимка_от_2014-02-13_162950.jpg (46.46 KиБ) Видяна 7555 пъти
VLADO66 - майстор
Този е по зле от тези които ти предложих/особено от първия/
boltik - специалист
Здравей,благодаря за мнението.Колегата е много раздвоен и е в дълбок размисъл.Все пак крайното решение си е негово.
boltik - специалист
Здравейте,ново развитие по темата.Днес говорихме с колегата по въпроса с фотоапарата и той бил решил да го поръчва.И в последствие ми спомена,че изскал да направи голяма снимка-портрет на внучето.Да обесня за какво става дума.Миналата година видяхме в един клиент снимка на женамо,но беше направена на платно,като картина.Създаваше впечатление,че е нарисувана.Клиента му бил казал,че ако снима с обикновен фотоапарат,нямало да остане доволен от портрета.Ако някой знае нещо по въпроса,моля да сподели.Предварително благодаря.
Lisko - майстор
Човека с платното малко се е изсилил. В смисъл - вярно че дслр-а има много по-голям сензор и оттам много по-малък шум и е по-добре за големи разпечатки.
Но ако е била "направена като картина" в смисъл не само такава на размер а и пипната с фотошоп да прилича като да е рисунка, тогава от шума за който говорим няма да остане и спомен.

Едно на ръка че ако ще си правиш картина с внучето няма смисъл да си купуваш 1000 лева апарат само за целта. По-добре да иде да го снимат професионалисти в студио и хем снимката ще е по-добра, хем ще излезе по-евтина галимацията.
Тани - модератор
В тези случай, много по-важна роля играе задапаратното устройство! В по-голяма част от случаите, то е по-важно от самия фотоапарат! След като човека задава такива въпроси, не е препоръчително да си взима фотоапарат със сменяем обектив! Съвсем няма да успее да се справи с него!

Аз бих препоръчал някой от тези:

http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional

http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional#

защото съм пристрàстен към марката. Аз имам от 7 години FZ18 . Вече е направил над 76 000 кадъра, повечето по строителни обекти в запрашена среда. Все още снима перфектно. Преди два месеца бях на круиз. Повечето българи снимаха с доста по-скъпи и професионални фотоапарати, но трудно можеха да направят по-добри кадри! За да направят подобни кадри, трябваше да сменят поне два обектива!
Кики - специалист
Ето малко помощ за желаещите да си изяснят от какъв фотоапарат имат нужда, има и доста друга полезна информация. http://www.macropic.net/index.html Иска си задълбочено четене, не е за професионалисти защото като хора на изкуството (аз ги считам за такива) винаги си имат собствено мнение, уникално и винаги различаващо се от мнението на другите.

Тема "Фотоапарат до 1000 лв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: