• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
emo_peev - специалист
Решението за почистване на това което остава след "МАСТОРИТЕ", много просто - препарат на киселинна основа. Идеално става със солна киселина, повечето я познаваме като КИСЛОЛ, напръскаваш разтъркваш със четка, изкуствен косъм, и поливаш обилно с вода.
Не се бави много защото фугите също се заяждат
emo_peev - специалист
Ако ти се струва нереално има препарати точно за такива замърсявания, но дали струват многото пари като в тубата няма нищо по различно от солна киселина, аромата не може да се обърка, май.
B12 - специалист
аз не се бавя ,обаче апартамента е вече на 3 години ,на 6 етажа а аз съм на 2 познай за какво става дума от 1 път :shock:
emo_peev - специалист
Не разбрах пробвали си вече киселина?
B12 - специалист
не съм утре ще пробвам :)
emo_peev - специалист
Така си изчистих терасите настилката е от термолющен гранит.
Купих си "СПЕЦИАЛУЕН ПРИПЪРАТ" италиански 60лв туба 5л.
Оказа се гасена солна киселина, кислолчето на VIKI свърши по добра работа.
Не забрававяй да измиеш обилно с вода.
B12 - специалист
боже дано не се изгоря-пу пу пу :?
prascho - майстор
кат сме тръгнали с чата да питам ко стана с терикотата? :) .
bjohnev - специалист
Солната киселина ще ти направи тъмни петна по лъскави метални повърхности, като например крана на чешмата. А заради това че крана всъщност е месинг, електролитно покрит с никел (най-често) месинга след време (до месец) ще започне да позеленява.

Фосфорната (ортофосфорната) киселина е слаба киселина. Не разтваря сулфати (гипс), както и силикати (цимент).

И двете киселини в концентрирано състояние (най-честите купешки концентрации) за солна 37% и за фосфорна 85% ако попаднат на кожа първо се бършат със суха кърпа а след това се мие изобилно с вода.

Концентрираната солна дими, сиреч след 5 мин. работа, най-късно, ще започне да дразни очите и дихателните пътища.

Така че ако все пак решиш да пробваш с една от тез злосторни твари, съветвам те да вземеш предвид нещата които съм написал.
gunoff - специалист
emo_peev написа:
Решението за почистване на това което остава след "МАСТОРИТЕ", много просто - препарат на киселинна основа. Идеално става със солна киселина, повечето я познаваме като КИСЛОЛ, напръскаваш разтъркваш със четка, изкуствен косъм, и поливаш обилно с вода.
Не се бави много защото фугите също се заяждат
Никога не съм чел какво съдържа КИСЛОЛ-а, но винаги съм мислел, че е хипохлориста киселина ( HClO ) или някакъв хипохлорид ( съединение в което хлора е с 1+ степен на окисление. За сравнение в т. нар. солна киселина - HCl - хлора е от 1- степен на окисление ).
Това ми предположение произхожда от обикновени наблюдения при работа и с двете вещества.

Пак от наблюдение в Практикер - продават сулфатоустойчив цемент, което ме навежда на мисълта, че сярна киселина също би ти свършила работа, но по-горе споменатата солна също не е за изхвърляне.
Ако работиш с киселини/основи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО използвай ръкавици, очила и шапка, както и подходящи обувки !
  • 1
  • 2

Тема "Пак молба за помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: