Най-вероятно "майстора" си е спестил доста усилия - почистване на прахоляка от фугите първо ръчно, после с прахосмукачка и забърсване, и намокряне с влажна гъба. Мръсни (прашни) фуги и незалепнала фугираща смес към плочките.

Supercoooooool написа: Това че в банята има вода по пода при къпане би ли създало големи проблеми с вода влизаща под плочките или образуване на мухъл или пукнатите фуги обикновенно са повърхностни пукнатини, а не дълбоко до основата?Привет!
strelec написа:Сериозен ли си за олиото ? Имам същия проблем със същия фугинатSupercoooooool написа: Това че в банята има вода по пода при къпане би ли създало големи проблеми с вода влизаща под плочките или образуване на мухъл или пукнатите фуги обикновенно са повърхностни пукнатини, а не дълбоко до основата?Привет!
Започвам от зад напред. Най-вероятно само фугата е напукана, а не основата в дълбочина. При положение, че кухините винаги ще са влажни -Да, ще се образува мухъл. Още повече, че си направил грешка като мен да купиш от прехвалената антибактериална, водоотблъскваща и т.н. фугир. смес на Церезид. Моите фуги няма и месец след полагането се покриха с мухъл. Освен това попиват влага. Пратих им имейл. Отговоро им бе, че не винаги рекламите отговаряли на действителността и с цялата си наглост ми предлагаха да си закупя някакъв техен продукт, с който да си импрегнирам фугите!!!...![]()
По съвет на познат ги намазах с олио и вече нямам тези проблеми.
А при теб най-големия проблем, който може да се получи, ако не оправиш фугите и продължи да навлиза вода под плочките е да се разхлопат и да се отлепят.
Октомври правих баня с такива плочки. Хубавото е, че много лесно се отлепят.
strelec написа:ги намазах с олио и вече нямам тези проблеми....това сериозно ли е за олиото?
Supercoooooool написа:Сигурно неstrelec написа:ги намазах с олио и вече нямам тези проблеми....това сериозно ли е за олиото?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: