• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
r4ptor - напреднал
Здравейте,
търсих отговора на въпроса който имам, но не намерих отговор, може и да е писано някъде, но не открих...
та, ще си преустройвам водопровода, с PPR тръби е. искам да прережа съществуваща тръба и да пусна с "Т" разклонение вода за друго място.
питането ми е - след като спра водата от централния кран и срежа тръбата на мястото на което ще монтирам "Т"-тката, подсуша тръбите на мястото на лепене, трябва ли да чакам да изсъхнат съвсем или мога да лепя веднага.
и ПО-ВАЖНОТО питане е: след като ги залепя, колко време трябва да мине, преди да пусна водата пак?
EDI - майстор
2 часа стигат за да започнеш пробите.Накъде го пишеше, ама не помня къде.Иначе като ги подсушиш, няма какво да чакаш, лепи си.
r4ptor - напреднал
EDI написа:
2 часа стигат за да започнеш пробите.Накъде го пишеше, ама не помня къде.Иначе като ги подсушиш, няма какво да чакаш, лепи си.
ок, благодаря за помоща :)
ESPACE - майстор
Никога не съм чакал повече от 10 минути. Не виждам нито смисъл нито логика от повече.
r4ptor - напреднал
ESPACE написа:
Никога не съм чакал повече от 10 минути. Не виждам нито смисъл нито логика от повече.
предполагам че си направил повече от една инсталация? досега ако няма проблеми - значи и аз няма да чакам :)
mitron - специалист
Здрасти и за не ги чакам подсушавам и лепя веднага като се охладят спойките пускам водата нямам много инсталации зад гърба си но засега всичко работи добре
2v6 - майстор
2-3 минути, колкото на пипане вече да е твърдо.
LazarGanev - "Велик майстор"
2v6 написа:
2-3 минути, колкото на пипане вече да е твърдо.
+1
kr1100 - майстор
Идея за проверка при липса на вода и налягане - освен с компресор ??? и колко време чакане? Надуване с колко атм ?
LazarGanev - "Велик майстор"
Където няма вода се носи помпа и вода и се надува пак с вода, слага се манометър и се следи за спад на налягане
  • 1
  • 2

Тема "Време за залепване на PPR преди проба с вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: