• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
yancho_lud - специалист
Ами не съм от тези потребители. Искам да взема котел който да ползвам на дърва , но и да може да се използва на пелети. Не искам да е със синджирче, а с вентилатор и някакви термостати за автоматизиране на експлоатацията защото доста често ме няма в къщи за по няколко дни и жената се занимава с котела. Гледам пиролизните защото не намирам други който да са с термостати и вентилаток,който да изключва при достигане на темп. и да включва при падането й.Също не искам дървата да се зареждат от горе, защото не ми харесва този начин.
VLADO66 - майстор
Синджира не съм го барал от няколко години и хвърлям от време на време око на термометъра и все си е 70гр. точно,колкото е нагласен термостата.Тия от Хъниуел как пък не се издъниха,за да ми дадат повод да стисна ядно чаша с питие и да попсувам. :wink:
yancho_lud - специалист
Днес си купих котел atmos drevoplyn dc 25 s, благодаря на всички ви за помоща.
filmatoplo - майстор
Ами честито :) , задължително монтирай термовентил , а относно монтаж на пелетна горелка има спор къде да се монтира -на горната или долна врата :wink: .
yancho_lud - специалист
Термовентила за увеличаване на температурата на връщащата вода ли
filmatoplo - майстор
Да- това може да стане по много начини , най разпространен е чрез Ладомат групата, чрез отделни компоненти помпа и термовентил , чрез трипътен ротационаен смесителен вентил , или чрез 4 пътен смесителен вентил . Най ползван като евтиния е термовентила .
yancho_lud - специалист
Ходих до Ерато, но там нещо не можаха да ми кажат какъв термовентил да си взема. Дадаха ми номера на техен майстор да дойде да ми свърже котела, но аз съм фен на направи си сам.
Така, бихте ли ми препоръчали какъв термовентил, трипътен ли , трябва да монтирам. Може и линк да дадете.
LazarGanev - "Велик майстор"
По коя схема ще го свързваш? Буфер ще слагаш ли?
yancho_lud - специалист
За сега буфер няма да има
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Нов котел, но какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: