Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Илчо Илиев - майстор
Стана ми интересно...
Това, което се води ос/вал, дали пък не се развива за да излезе шайбата?
Няма начин да се сглоби тая машина,а след това да се разпробиват отвори,че да се разглоби..ключа от палатката е пред нас, но явно не го виждаме..... :partyman:
stefanbg - специалист
pipilica написа:
Е сега зумнах снимката и почти съм убеден че тая шайба не се вади напред, поне на снимката така изглежда.
Загледай се в отбелязаното.
Разгледах го, но вала не застъпва шайбата, т.е. би трябвало да не и пречи да излезе.
Корпуса на редуктора се крепи на един (предполагам!) болт, но дори и да го развия, пак всичко ще остане нанизано на вала, от едната страна ограничено о шайбата, а от другата от зъбното колело, монтирано на вала.
stefanbg - специалист
MamaMy написа:
На мен ми се струва, че са две шайби нанизани една в друга. Съдя по цвета на метала. Най-вероятно е гореща сглобка и няма смисъл да се разглобява.
Разликата в цвета е само на снимката. За всеки случай сега разгледах с увеличение 100х с джобен микроскоп и разлика в двете части няма, няма и фуга.
stefanbg - специалист
Илчо Илиев написа:
Стана ми интересно...
Това, което се води ос/вал, дали пък не се развива за да излезе шайбата?
Няма начин да се сглоби тая машина,а след това да се разпробиват отвори,че да се разглоби..ключа от палатката е пред нас, но явно не го виждаме..... :partyman:
Напълно съм съгласен с теб. Опитах се да блокирам вала и да въртя шайбата, но с неимоверно усилие мърда съвсем малко и се притеснявам да не спукам корпуса на редуктора, защото вала се запъва в него през зъбното колело.
velsi - Почетен майстор
А пробва ли в двете посоки? Може, ако има резба, тя да е с обратна посока.
stefanbg - специалист
Да, наляво и надясно, щото нещо почна да ме навежда на мисълта, че тоя, който го е измислил е с лява резба :lol:
А сега вече предполагам, че в този възел или е използвано лепило или някаква много плътна сглобка. Намерих едни картинки - тук пада голямо разглобяване, само тая шайба дето не я махат: http://www.instructables.com/id/Skil-57 ... /?ALLSTEPS
velsi - Почетен майстор
Щом не я махат значи не се маха. Явно е изработена като едно цяло с вала, а зъбното колело е набито от другата страна. Гледам, че на Скил-а ползват един отвор на предпазителя за развиване на винтовете отзад. При твоята машина се забелязва подобен отвор. Няма ли начин от там да се постигне достъп до винта?
pipilica - майстор
Къде е това зъбно колело щото на снимка 7 не се вижда. На снимка 5 има един болт който държи една черна втулка какво крепи той.
stefanbg - специалист
Ами има подобен отвор, но странното е, че колкото и да завъртам, не се показва глава на винт срещу него. Сега освободих пружината и ще пробвам пак.
Зъбното колело е в кутията на редуктора и няма как да се види. А това черното не е втулка, а гумен цилиндричен тампон - стопер предпазителя да се спира в него. Но изглежда, че болта държи на само тампона, но и нещо зад него. Ще го сваля и него. Ей сега ги почвам с отвертката.
pipilica - майстор
Ето как е на моя.

Прикачен файл

P1010004.JPG

Прикачен файл

P1010003.JPG

Тема "Не мога да разглобя ръчен циркуляр!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: