Всичко за дърводелството
cvetankirilov - специалист
Тани написа:
3700 об/мин
:prayer:
Супер сте пичове. Сега, като ги сметна тани се сетих каква е формулата за оборотите.
bimbaeco написа:
Цецо, шайбата на главата на абрихта трябва да е горе-долу два пъти по-малка от тази на вала на мотора, за да докараш оборотите.
благодаря момчета. сега съм почнал да си правя и един мини щрайхмус ,от ел ренде, след като видях темата на big death. като го завърша ще пусна снимки в неговата тема.
sabi69 - специалист
Шайбата на двигателя трябва да бъде поне 100-110 мм , при вал с два ножа обороти под 5000-5500 - дървото се изглажда на вълнички. Моят абрихт е с три ножа при обороти около 5200 и двигател 1,1kW и пак като подам по-бързо да изглаждам се получават леки вълни.
Фабричните машини с два ножа са с 8000 оборота в мин.
Здравейте, работата по възстановяването по моя абрихт почти привършва.По вашите съвети сложих по-голяма шайба-120мм и се получиха едни съвсем доволни 6936 оборота. Купих му и нови ножове от технолес, рендосваше супер леко и приятно. Обаче се оказа, че плотовете са леко криви по ширина(по дължина са добре) оформя ле се лек леген по средата- около 7-8 десети свети.Това досега доста ми бъркаше настройката на ножовете, защото ги правя по двата края и като почна да рендосвам по средата, на края на дъската правеш длабка. И хайде пълно разглобяване и на фрезист да ги калиблира. След неговата намеса всичко си дойде на мястото и сега съм повече от доволен от рендето.Благодаря на всички за съветите :partyman:
bulhomes2 - майстор
Да ги беше минал и на шлйф, като си стигнал до фрезист. :partyman:
а, той човека си ги и изшлайфа, изключително гладки ги направи
:partyman:

Тема "Плания/абрихт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: