• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Юлиян Петров - помощник
Не живея в палатка а горелката работи на 10 киловата около 2-3 часа и след това изключва за около 1 час след като падне температурата на водата под 66 градуса се пали отново и пак 2-3 часа докато температурата стане 70 градуса и изгасне почти не работи на втора степен която е 20 киловата на втора степен работи само когато я запаля първоначално и котела е студен. Вярно че нямам изолация ама чак такъв разход не съм очаквал има ли нещо вярно в това с темперирането на сградата и че реалния разход ще се достигне при 4-5 дена непрекъсната работа на парната инсталация
LazarGanev - "Велик майстор"
Да, наистинапри първоначалното темпериране разходът е доста по-голям. Но нали ти казах - стана ми интересно от твоя експеримент - 45кг за 24 часа - това е приблизително 2кг/час, тоест горелката работи постоянно на 10кВт. Ти казваш че вкл/изкл, но явно това не се отразява на разхода. Тоест загубите от неправилно горене по време на палене и загасване компенсират икономията от самото загасване. Остава ти само износването на нагревателя, защото и той има живот. Затова е добре да сложиш стаен термостат и да повишиш температурата на водата за да не изключва по вода, а по стайна температура - тоест по-рядко.
Юлиян Петров - помощник
Ясно разбрах те благодаря ще купя стаен термостат и ще споделя ефекта от него. А лесно ли се монтира това чудо и да препоръчате марка модел? Пък и това с буфера ме заинтригува но ще е по нататък че сега и пелети купих да топля гълъбите на двора :lol: само ми е чудно буфер с 1 тон вода за колко време се затопля и колко време ще подържа топло в помещенията?
rosso666 - специалист
Колега ганев защо говориш за неправилно изгаряне ... та нали тази горелка затова е 2000лева да няма такова нещо като неправилно изгаряне???? аз мога да се оплаквам от това (за сега не се )ама аз съм с горелка втора употреба и модифициран контролер??
Според мен колегара Юлиан трябва да си намали мощностите.Щом 10кв е най-малката да намали другите -беше писал че едната му мощност е около20кв. другата е 10(минимума за тази горелка)НА колко градуса ти отваря термовентила???Чудя се защо е този термовентил за чугунен котел,нали стоманените са застрашени от ръжда?
n.ganev - майстор
Ами според мен за по - оптимална работа на системата като цяло. На един автомобилен двигател за какво му е нужен термостат? Нека си работи без него и тогава хем ще работи най икономично, хем ше е голяма бетачка, хем ще издържи по-вече километри, а и ще има страхотно парно. Нали блока е от добър материал? Ха бакълъм.
filmatoplo - майстор
Още ли не сте и намалили мощността на горелката .
Юлиян Петров - помощник
Не успявам да намаля под 10 киловата дори и те са много защото горелката работи по 1,5 часа и на 10 киловата и загрява водата на 72 градуса и спира след 30-40 мин, се пали отново дирекно на 10 киловата това се повтаря постоянно и високия разход според мен идва от това спиране и тръгване на малки интервали все пак всеки път зарежда стартова доза. Ще послушам съвета на Лазар и ще монтирам стаен термостат че да разредя почивките на горелката. Засега разхода твърдо се закова на 40кг, при това топло време. Ако няма ефект от термостата ще мисля и за буфер.rosso666 работи на 20 киловата когато котела е абсолютно студен примерно 10-15 гр. като загрее на 59гр. преминава на 10киловата пробвал съм да го карам само на 10 киловата и ефекта е че просто загрява по дърго време.
filmatoplo - майстор
Ако не успееш да влезеш в менюто и да намалиш дози , то поне опитай ако може да поставиш по вертикално шнека , така ще се намали подаването на пелети .
LazarGanev - "Велик майстор"
Не знам, въпреки че живеем в България, моето мнение е, че трябва да си потърсиш правата! Не може ей така на някой да му скимне и да продава каквото си поиска. Ерато хвърлиха много ресурси за обучения на сервизните специалисти на партньорските фирми и мисля че ако се обърнеш директно към тях и се оплачеш, ще намерят начин да реагират поне да ти сменят горелката с по-малкия модел, защото това е безобразие - за 100м2 - 32кВт горелка - дори и най-малкия модел ти е голям. По тази логика можеше и 45кВт да ти дадат. Оплачи се и искай по-малка горелка
Юлиян Петров - помощник
Значи прав си за това ама аз може би съм забравил да спомена че това което отоплявам в момента е един етаж от двуетажна къща и догодина ще се ползва и втория етаж който е 130 кв, или общо стават 230 кв. и тогава 32 киловата ще са от полза предполагам :? Успях с малки промени на наклона на шнека и нареждането на огнеупорни тухли в средата на огнището на котела да сваля разхода от 60-70кг. на 40-45кг. за 24ч. така работи вече 4-5 дни. Тези дни ще купя стаен термостат по препоръка на Лазар Ганев дано влезна в някакви нормални норми. Само ако е възможно да споделите има ли някакви тънкости при монтажа и настройката му.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: