• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
На АBB има по 19 см ,на мен ми се е налагало да сменям табла които са на панелки и коридорите им са облечени с дървена ламперия и тогава познай от магазин в магазин с рулетката и меря :).... между другото мисля че има някъде такива по малки но трябва да се поразходи човек....Абе я дай снимка на твоето табло да видя нещо,предполагам само два см влиза в стената само мазилката го покрива
Последна промяна от valentino76bs на съб фев 22, 2014 9:00 pm, променено общо 2 пъти.
galin56 - специалист
Сега ходих до апартамента, наистина не влиза много в стената. Може би 2 пръста- около 3-4см да речем. Кабелите идват от страни и от горе. Отдолу мисля, че няма. Май ще се лови чука и секача и ще се крътне 5-6 см от долната страна. Така и така съм в ремонт не е проблем. Е блока е 30-годишен, та бетона е станал доста твърд, но мисля че ще се справя.
valentino76bs - майстор
Направи една снимка...може да измислим нещо без да къртиш :)
vk - специалист
Пробвай с ъглошлайф, който може да регулира оборотите и с подходящ диамантен диск, дали няма да е по прецизно, да се отрежат тия 5-6 см бетон.
galin56 - специалист
valentino76bs написа:
Направи една снимка...може да измислим нещо без да къртиш :)
Имаш предвид да подрежа дъното на новото ли табло? Иначе то няма кой знае какво за снимане. Табло 15 на 30 с 8 предпазителя от тези които приличат на новита АП-та, но от най-старите, вкопано на на около 4 см в стената.
Всъщност това е идея, ако го подрежа с ножовката(примерно) наистина може и да стане. Трябва да се провери това на място като купя таблото с бушоните тая седмица.
valentino76bs - майстор
Сложи едно малко по голямо табло за външен монтаж да покрива мястото където е лежало старото табло и кабелите ще влизат отзад.
sts - специалист
Спокойно може да сложи каквото си иска табло за открит монтаж.Предварително се правят отворите за проводниците в кутията на таблото.Монтират се дюбелите за закрепване на кутията.След това с гипс се подравнява старата ниша на стената и се монтира кутията на таблото.Може и да не се запълва цялата стара ниша а само да се получи по-малък отвор примерно 180/120 за да легне кутията стабилно.
Аз съм си монтирал електрическо табло за външен монтаж с р-ри - 230/170/90 мм някакво турско за 8 АП -
/4 бр.АП и 2 бр.ДТЗ/- само толкова проводници имаше в старото табло.
П. Петков - специалист
MIRO_073 написа:
brum написа:
Те предпазителите "посока" няма как да имат, нали?
Нямат посока[/color]
brum написа:
До тук нещо нередно?
Според мен не!
brum написа:
За земята слагам една шина. Май над АПтата ще ми е по-удобно да я сложа. Удачно ли е или трябва да е другаде?
Шината обикновено се слага там.
brum написа:
Имам ли нужда от нещо допълнително като защита за ниско/високо напрежение?
Ти решаваш. Има много такива неща и зависи какви консуматори ще имаш-скъпи или като за вила
И винтовите предпазители и автоматичните имат вход и изход (тоест "посока"), като тя се определя не от вида на тока, а от принципите при конструиране на апаратите. В случая, при винтовите предпазители посоката се определя от достъпността на контролната пъпка, която галванично трябва да е свързана към "изхода", тоест при "изгаряне" на предпазителя Едисоновата резба не трябва да е под напрежение! Същият принцип важи и за фасунгите, които са с тази резба (Е10, Е14, Е27 или Е33) - при свалена лампата от фасунгата и включено състояние, резбата не трябва да е под напрежение. Разбира се, това се отнася за случая, когато ключът е "отдолу" и прекъсва нулата. При комутиране на фазата, резбата винаги трябва да е "отдолу", тоест към нулата. При автоматичните прекъсвачи (както и при разединителите), в изключено състояние подвижните елементи на прекъсвача не трябва да са под напрежение!!!
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: