• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
prascho - майстор
Привет,

Искам да Ви питам:

1. Голяма ли е разликата между алуминиев профил с изолиран термомост и без изолиран термомост? 'Етем' или 'Екзалко' е за предпочитане? /вариант цяла рамка 1500х2300 мм от алуминий /

2.Ако си поръчам врата с каса 900х2000мм от ПВЦ профил Streamline 76 с пълнеш еднокамерен стъклопакет /триплекс 331 и нискоемисионно вътрешно стъкло/ и долен алуминиев профил от 2 см колко тежка врата ще се получи? Ако направя конструкция от CW профили с ГК и вата ще бъде ли достатъчно здрави за да извържи врата? /вариант ПВЦ врата и конструкция ГК с вата /. Може ГК да се замени с плоскости Vidiwall, ако това би довело до увеличаване на якостта.

Едва ли сухия под ще успее да поеме натоварването....Чудя се в този случай дали ще е по-добре да се сложат две греди 100х70 или 100х80 мм от двете страни на касата. Те ще опрат в тавана и е хубаво да легнат върху плочата, а не върху сухия под. Т.е да прорежа отвори за гредите в сухия под до плочата..

Какво мислите?

Прикачен файл

Shema1.JPG
Shema1.JPG (24.14 KиБ) Видяна 2299 пъти
prascho - майстор
Мда, колкото повече чета в нета за отделните фирми и профили нещата почват да ми се размиват.

Може и да е грешка, но.....

..минавам на вариант: фиксирана рамка от алуминиев профил с една отваряема врата 900х2000мм. Цвят бял, пълнеж от стъклопакет.

причини - олекотена конструкция, която ще легне върху гипсфазера; оформена площадка; стъклопакетът ще допринесе за повече светлина в коридора. Избор на алуминий пред дърво поради по-доброто уплътнение и трудното намиране на качествен дърводелец.

Преградната врата ще я раздробя на позиции:

- стъплопакет - до момента се спирам на еднокамерен стъклопакет /комбинация ламинирано стъкло 331, аргон и вътрешно нискоемисионно "К" стъкло 4мм. Ще гледам стъклата да са с различна ширина, което ще увеличи шумопоглъщането на пакета. Широчина на пакета до 24 мм.
- алуминиев профил - трудно ще избера профил между 'Етем, Ексалко, Алумил, Елвиал, Алтест.....'. Тъй като става въпрос за вътрешна преграда профилът не мисля, че е определящ. По-скоро избора на фирма ще повлече след себе си и профила. За момента профилът е с прекъснат термо мост с полиамид 18мм /около 200-250 лв повече в сравнение със студен профил; и много и малко - важното е да е направен добре/
- фирма изпълнител - Е тук вече е страшно. Погледнах в нета мнения за две три фирми и отзивите са противоречиви. Правилният подбор на фирма всъщност е различен във времето т.е ако преди 1-2 години дадена фирма 'х' е била на ниво, то това не означава, че в момента качеството е запазено. С две думи трябва да имам поглед върху пазара - финансово положение на фирмата, доволни служители, професионални кадри...Всичко това за една седмица няма как да стане...

извод: Подходящ избор на фирма си е жив късмет. Затваряш си очите и бъркаш в торбата с катериците, като се молиш да не извадиш пора :) .
Фитилчо - майстор
Започвам да си мисля, че съм хванал ебаси бонуса от ибей за дървена дограма като твоята - 2.60 х 2.10 за смешни пари. :)

http://www.ebay.de/itm/Hardwood-French- ... 7675.l2557
prascho - майстор
Обявата сигурно е за втора ръка, но изглежда добре /все пак са 61 евро/. Преградата при теб ли е?

П.П. Цените на алуминий с прекъснат термомост са височки :? ...не знам дали стъклопакетът вдига цената /което не ми се вярва, погледнах една ценова листа и 2,8м2 х грубо 70 лв = около 200 лв/ или профилът е скъп....
Фитилчо - майстор
Да за 2 ръка е. Не е при мен, чакам я. Това е френски джам към градината :wink:

Заедно със стъклопакета.

При мен не е проблем, защото ще правя наново и ще съобразя размера с отвора за дограмата :wink: Един нов лак и пътува. :razz:

Каква цена ти обявиха за да си сверя часовника? :?
Последна промяна от Фитилчо на вт фев 25, 2014 4:00 pm, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Това което си го замислил да правиш под ъгъл няма да стане.Профилите на дограмата трябва да са под прав ъгъл спрямо стената.Аз бих се спрял на този вариант http://interiorni.zonavrati.com/index.p ... vrata=1096 - плъзгаща врата отиваща към стената с горно водене,а фикса от същия материал.Може да си я направиш сам-има механизми,трябва само да си поръчаш крилата.
Последна промяна от VLADO66 на вт фев 25, 2014 4:07 pm, променено общо 2 пъти.
Фитилчо - майстор
VLADO66 написа:
Това което си го замислил да правиш под ъгъл няма да стане.Профилите на дограмата трябва да са под прав ъгъл спрямо стената.

Ако вгради метален профил хванат здраво към стената и за него хване дограмата, няма ли да стане? :?

Аз лично мисля да я монтирам с метална дебела подрамка и със винтове завити в нея за да няма мърдане/изместване/провисване :wink:
prascho - майстор
Няма ли да стане.... :? Питах на две места и казаха, че няма проблеми. Отклонението все пак ще е 10-15 см колкото за ключ. Ако е точно перпендикулярно /както писах по нагоре, то ще удари в дървената каса на врата към една от стайте/. На стена 1500мм се явява ъгъл тангенс от 0,1. Нямам четиризначна таблица :). Ако е с плъзгане то трябва 1500мм да разделя на две и ще се получи отваряема част от 750мм, което ми се вижда малко :sad: .

П.П. Ами зависи от фирмата, но алуминий с прекъснат термомост от 750 до 1000 лв.
Последна промяна от prascho на вт фев 25, 2014 4:15 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Представям си дървена... :roll:

Добре е значи :cool:
prascho - майстор
Ами при мен не е много добре защото трябва до 1 март да взема решение какво ще го правя :? .

Владо: какво те притеснява с този малък ъгъл? /че и аз почнах да се притеснявам :sad: /. Конструкцията ще стане по-нестабилна и неустойчива при отваряне на вратата ли? Би трябвало дограмаджията да предвиди леко по-тесен отвор и пяната да обере луфта. Дали ще е перпендикулярно или не все с пяна го укрепват.....
Последна промяна от prascho на вт фев 25, 2014 4:24 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Отделяне на коридор от стълбищна клетка - преграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: