• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Извинявам се и аз - не сме се разбрали. Понеже смесителния вентил е нарисуван долу, а ти говориш, че помпата трябва да смуче от него съм си помислил, че искаш и тя да е долу, както много хора не могат да приемат помпа на горещия щранг. Значи - правилното е да е на горещия щранг след смесителния вентил.
vrangelov - специалист
То и аз малко неясно съм го написал. Извинявам се и аз за което! Важното е, че се разбрахме. :)
yancho_lud - специалист
Направих байпас с тръба 3/4 и кранче, докато дойде вентила. Утре ще запаля и дано да е станало нещо.
tretre - специалист
Тези термовентили, само когато има буфер ли се слагат?
yancho_lud - специалист
Най на края дойде време да си купя и пелетната горелка. Спрял съм се на greyko RB20, котела ми е atmos drevoplyn dc 25 s. Да попитам тази горелка става ли за този котел? На коя врата ще е най-добре да се монтира, на горната или на долната? Как става монтажа, с нова врата или се преработва някоя от съществуващите вратички? От изчетеното във форума разбрах, че тази горелка може да гори и слънчогледови пелети, моля хората които използват въпросната горелка да споделят мнение по въпроса?
n.ganev - майстор
Има един "филм" с покойният Тодор Колев :yawinkle: . Там някъде е истината за този котел :cool:
yancho_lud - специалист
Вчера един приятел монтирал климатици в една къща и от дума на дума се разбрало, че човека си продава котела и пелетната горелка тъй като щял да се топли изцяло с климатиците. В този ред на мисли да попитам какво Ви е мнението за горелка Фероли, че цената е много апетитна. Тези горелки Фероли могат ли да горят слънчогледови пелети? Имат ли някакви хронични заболявания и прочие?
Ще съм благодарен на всякаква информация, че в момента много се чудя дали да си купя Грейко или въпросното Фероли което в случая е по евтино с 1000лв. Феролито е купувано преди 2 години и по думите на човека си работело без проблем.
jabata - специалист
Феролито си имат един малък проблем с управлението, и ако се сложи Натурела отлита и заспива. Иначе за слънчогледови пелети, твърдо не става, за тази цел ти трябва ретортна горелка, т.е. Грейко.
yancho_lud - специалист
Ок, благодаря ти. Щеше да е прекалено хубаво ако гореше и слънчогледови за тази цена. :-D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Нов котел, но какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: