• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
И според мене 50 градуса вече е добре, още повече че това е температурата при която се включва самата помпа, т.е. това е минималната работна температура под която не е желателно да се пада (изключвам случаите на запалване). Въпроса е на каква температура работи при тебе камината при включена помпа, желателно е да е 55 или повече. Самото обдухване, незнам през колко време го прави, но мисля че 30 мин. е оптимално. А самото време мисля че оптималното е около 3-5 секунди. Като цяло обдухването има за цел да издуха пепелта от изгорелите пелети, ако тя не е издухана до момента, защото в повечето случаи след като изгори пелета, пепелта е толкова лека че се самоиздухва от вентилатора при нормален режим на работа. За падането на температурата, ами донякъде нормално поради простата причина че вентилатора върти на максимални обороти, въздуха много по-бързо минава през димогарните тръби, и КПД-то пада. Но ако се вижда че пада температурата, това ми говори за прекалено висока консумация от радиаторите. Но ако консумацията е по-висока от минималната мощност на камината, нормално. Иначе следващия момент е да регулираш пламъка. За съжаление всички тези неща, трябва да ги правят инсталаторите, но в повечето случаи те нищо не разбират от камини, и от пелети, защото самите те се топлят на климатик примерно, или минимума не ги е грижа за нищо, и са на принципа работи ли, работи....
Иначе по много груби сметки тази камина, би трябвало да харчи за 24 часа, непрекъсната работа при минимална мощност, около 30-35кг. Но това са сметки на ум, без да знам качеството на пелетите, цикъла на работа и куп неща още. Но разбира се, ти можеш с настройките, според консумацията и желаната температура да се качиш над тази цифра, или да паднеш под нея.
На какви обороти работи вентилатора? През колко време подава пелети, и разбира се самия цикъл на подаване колко време е. Може там нещо да е проблема?
Ако нещо не е ясно, питай....и успех...
Със същата камина съм и бих желал да се сдобия с кода за сервизните настроики. Някой знае ли как и дали са различни за всяка камина и ако са различни дали при няколко последователни въведени грешни кода има вероятност да блокира програматора?
exvitermini - специалист
Здравейте, помогнете и на мен да си настроя каминката. Чакам да ми пратят мейл от Ерато с начина по който да влява в настройките... ама нищо за сега.
exvitermini - специалист
Брейййй, никой да не знае или не иска да каже кода...
А9 е кода и на контролер micronova 023 на Commo и на 050 ползван при Da Vinci.
Остава да кача някъде таблицата със сервизните параметри...
Благодаря много за кода. Някой да знае коя е настройката за периодичното почистване. В момента е на всеки 10мин бих искал да го увелича. Намерих настройката за продължителността, но не и за интервала.
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна камина с водна риза Bisolid Commo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: