Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pvk1967 - специалист
Като комбинирах личния ми опит и изчерпателните теми тук разбрах, че не съм сигурен само в закрепването на санитарията към различните стени!? Големия ми проблем е мивката - отзад е легнала четворка...!?...Помоооооощ....!!!!
ZEDYCUS - майстор
С картинки е :arrow: За стената вземи дюбели за тухла на Фишер, фи 8-10 на 115мм. Пробиваш без удар за да не строши преградите на тухлата. http://www.praktiker.bg/praktiker-inter ... index.html
Изображение
GROHE Bs - специалист
В 90% от случаите плочката крепи всичко.Така че смело.
рашкета - специалист
Ами ако плочките не са добре залепени?
Иначе като мивката ти е "голям проблем" си сложи такава с шкаф или с крак(конзола, ботуш или както го наричат по вашия край).
GROHE Bs - специалист
Ше клецаме плочкаджията.Идеята е че когато има плочка дупката в нея става с точния диаметър и дюбела не превърта при навиването.Тия дни монтирам бойлери под стълбище и там имаме гола стена тухлена с мазилка и боичка.Ми голям филм метнах ги с двукомпонентното(химически анкер му викат някои).Дупката става по голяма колкото и да си нежен и дюбела не стяга.
pvk1967 - специалист
Проблема е че тухлите май са попрепечени повечко и не мога много да разчитам на дюбели, защото преградите се кършат при най малкия проблем! Разбрах го като правих монтажа на бойлера - там бях категоричен - две шпилки през стената! чудя се дали и тук да не приложа същия номер!? Филма с ботуша вече съм го гледал - чупи се лесно и след това става още по интересно...!!! :supz:
jekasus - майстор
pvk1967 написа:
чудя се дали и тук да не приложа същия номер!?
Ако имаш возможност, най-добрия вариант е.
chapara - майстор
Ами защо не направи нещо преди поставяне на плочките, след като имаш притеснения, очукване подсилване, зидане с плътни тухли, измазване и после облицовката :?:
pvk1967 - специалист
И аз се сетих за това, ама чак след като отзад вече беше облицовано с плочки!.... :axe:
prascho - майстор
"Виж как процедирам аз..."

Начи не ти трябват никакви дюбели и шпилки. Там където ще бъде контакта на мивката със стената намазваш обилно със сапун. Забъркваш цимент и мажеш обилно мивката отззад /внимаваш да е само отзад :mrgreen: /. След това притискаш към стената, държиш 5 минути да захване и пускаш.... :razz: . Ако падне мивката, начи си объркал технологията и повтаряш процедурата :cool: .

Тема "Закрепване на мивки и друга санитария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: