Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski - специалист
Аз ползвам трапецовидни винтове и полиамид за гайките от Бактрейд. В Пловдивския офис определено знат, какво продават. СВД тата и гайките са на доста по висока цена от тези на Ексорор. Доколкото си спомням доставките са им от Германия.
Balabanov - специалист
Айдееее :partyman:
колегата ви Балабанов "демек аз" :rolleyes: е с идеално престъргани винтове за X и Y :-D
взех си и лагери и започва да се вижда светулка в тунела.

За полиамидена гайка при мен не става искам да копая блокчета алуминий за това съм с 20мм СВД!
dobrev - специалист
Balabanov написа:
.....започва да се вижда светулка в тунела.
Внимавай :shocked: , това да не е фарът на идващия срещу теб влак!!! :ducken:
Balabanov - специалист
Ми не е фар а и да е горкичкия влак :проба:

Техническата пластмаса е идеална за такива неща но е доста разтеглива и не носи на голямо натоварване особено на триене (все пак си е пластмаса) Преди време рязаха в работата доста полиамид от огромни листове с дебелина 15мм и още си имаме парчета и съм си правил експерименти. Според мен е не сериозно да се сложи за носеща гайка но това е моя гледна точка все пак всеки си прави рутърчето спрямо нуждите, едни режат метали, други дърво. Преди време когато мислех да не си купувам СВД смятах да си направя гайка от полиамид за да обира луфтовете с пружина към носещата гайка, която да е метална но смятайки загубеното време и това, че шпилките са ИНДУСТРЯЛНИ от мек метал реших да не се занимавам а просто да дам повече пари. А за мен полиамида беше безплтен визирайки колко парчета изхвърлихме можеше да си направя 100-тици такива гайки.
Balabanov - специалист
По на там ще кача снимки за навиването на гайка СВД на престърган винт стъпка по стъпка, че преди време имаше ядове с един колега. Винтовете са циментирани за бъдещите колеги искам да спомена, че трудно се намира стругар, който да не се мръщи особено ако са с дължина над 1000мм почти невъзможно да се нави. Другото, което е важно, е че освен да ги престърже стругар трябва и шлайф за набиването на лагери, което е важно също и би спестило някои главоболия свързани с високото кръвно. :roll:
mika - специалист
Да се обработват винтове има смисъл само ако няма да са по стандарт, защото в eBay вече се продават всякакъв размер СВД с фабрично обработени краища на много добри цени.
Balabanov - специалист
И аз това забелязах но на късен етап, вече си бях нарязал профилите за конструкцията.
dobrinski - специалист
Да споделя някои от последните ми работи. Лъвовете са с височина по Z 95 мм. Фрезера е 3.175 х 23 мм. Ползвах функцията Slice Model на Vectric Aspire и разцепих модела на 4 части. Слет това лепене и довършително шлайфане. Муцунката е обработена с 2 мм фрезер

Прикачен файл

DSC03598.JPG

Прикачен файл

DSC03592.JPG

Прикачен файл

DSC03589.JPG

Прикачен файл

DSC03587.JPG

Прикачен файл

DSC03584.JPG
dobrev - специалист
dobrinski написа:
Да споделя някои от последните ми работи. Лъвовете са с височина по Z 95 мм. Фрезера е 3.175 х 23 мм. Ползвах функцията Slice Model на Vectric Aspire и разцепих модела на 4 части. Слет това лепене и довършително шлайфане. Муцунката е обработена с 2 мм фрезер
Отлично изглеждат! Особено добре са конете и рамката! Какво е дървото? Какъв е байца и лака?
alien - специалист
добрински, много добре :)

абе вие да не сте се наговаряли с баща ми :-D това с розичката и той прави същото :-D

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: