• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
Insight - напреднал
Ако човек знае какво точно иска да наблюдава, като площ и разстояние от камерата, и какво иска да види (че има човек или И възможност да бъде разпознат #КОЙ е), това е прилична страница - http://www.axis.com/academy/identificat ... lution.htm.

Калкулатора, към който има линк в посочената статия, е използваем, макар и обвързан с конкретни модели камери. Винаги може да се търси аналог с посочените параметри - http://www.axis.com/techsup/cam_servers ... /index.htm
vanyata - напреднал
Ако са я набелязали, не мисля че нещо може да ги спре, както с колите. Но това с тока много ми харесва,представям си какъв шок би изживал човечеца. Има подобни огради с ток, които съм виждала на хиподрума в Банкя :)
VLADO66 - майстор
vanyata написа:
Ако са я набелязали, не мисля че нещо може да ги спре, както с колите. Но това с тока много ми харесва,представям си какъв шок би изживал човечеца. Има подобни огради с ток, които съм виждала на хиподрума в Банкя :)
Границата между шока,комата и смъртта е много тънка :wink:
alsted - майстор
Ха така! Внимавайте как си шокирате крадците :-D Току виж някой се на.рал в имота ви и после като ви засъди ... По-добре му пуснете някоя тиха песничка :-D
romanpm - майстор
toni_g79 написа:
А може ли да се пусне ток,но да не убива а само така............ сещате се :axe: :?
Да си чул някой да е умрял от това че го е ударил високо напрежение за свещите от автомобил :wink:
Приятел преди години така отказа колеги-навлеци на стоп , бе пуснал кабел в седалката от свещите който включваше с бутон :rolleyes: като обясняваше да внимават като сядат че се е скъсала пружина... :lol: :lol: :lol:
kuger - майстор
kuger написа:
Ами да, някои явно на готово получиха каквото им трябва, и докато аз разпитвам, те си свършиха работата подмолно.
Ето друго http://prodavalnik.com/paket-dvr-vga-hd ... -i42822535, дано стигнат за всички
Купих едно, купих и хард 1Тв. Сега е курдисано пред мен, разучавам го. Има много екстри, качеството на образа е отлично до около 6 метра /в стая, на лампа/. Като недостатък, вграденото IR осветление е слабо, да не кажа никакво. Диодите леко червенеят на тъмно /виждат се/. Предполагам това е заради ниското качество на камерите /ТК-110/. Ами, накратко това е. А, харда е SATA, до 2 Тв.
Мисля, че е отлично за домашно ползване.
kuger - майстор
Що не ме плюете, бре? Че съм се набутал?
Мислех акъл за настройки да искам, пък вие ни лошо, ни добро.
Примерно, как да го науча DVR-а да записва само при детекция на движение. За 7 часа ми хапна 20 Гв от харда. Явно ще търся 2 Тв хард.
hidrazin - майстор
Пу, пу, пу.... :-D Не ти трябва 2 тера хард. Погледни в упътването как се работи с motion detection.
Трябва да има и функция за настройка времето за "пред запис" и "след запис". Първото е като засече движение започва да записва няколко секунди преди движението а второто е колко секунди да записва след като спре движението. Това позволява на диска да не върти постоянно. Ама не знам дали го има като възможност при теб.
:partyman:
kuger - майстор
Хе, здравей! Знаех си, че ще се отзовеш :partyman:
Има я тази опция, заложено време "преди" е 5 секунди, "след" е 10 секунди. Но, не съм го пробвал колко ще хапва от харда, прибрах го в кашона, ще пътува за село.
Още нещо, няма опция за триене на харда, има "формат".
Като го инсталирам на село ще има още въпроси, предполагам, ще пусна и снимки. Фъкан е с настройки, дано го изуча. Сега мисля как да припокрия камерите, че, хем да следят това, което искам, хем да се следят една с друга.
А, дали да оставя звука от камерите включен, май и от там ще губя дисково пространство?
hidrazin - майстор
Звукът няма да натовари толкова ако пуснеш motion detection. Все пак е една съвсем малка част от общия поток информация.
Освен това при настройката на motion detection на екрана трябва да ти излезе мрежа от квадратчета (точки, звездички...) с които да определиш зоните за детекция. Ще ти хваща движение само там където имаш маркирани квадратчета. Примерно ако имаш в обсега на камерата дърво дето се клати от вятъра може да го размаркираш и няма да ти пълни диска с развяващи се клони. По принцип се маркират възможни места за достъп - ъгли на сгради, горния край на оградата, врати, прозорци ... Не е нужно навсякъде. Така при мен почти никъде не ми хваща кучето дето си хойка из целия двор. :-D
Относно триенето - вероятно е заложено цикличен запис. Като напълни харда започва да пише върху най-старите записи. Някои имат опция за ръчно или автоматично триене да се зададе.
:partyman:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Как да си предпазя вилата от крадци?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: