Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
prascho написа:
"Виж как процедирам аз..."

Начи не ти трябват никакви дюбели и шпилки. Там където ще бъде контакта на мивката със стената намазваш обилно със сапун. Забъркваш цимент и мажеш обилно мивката отззад /внимаваш да е само отзад :mrgreen: /. След това притискаш към стената, държиш 5 минути да захване и пускаш.... :razz: . Ако падне мивката, начи си объркал технологията и повтаряш процедурата :cool: .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :drinkers: :partyman:
VLADO66 - майстор
Задължително се купуват няколко резервни мивки и след "залепянето" водата се пуска внимателно на тънка струйка за не натежи,в банята се влиза тихо и на пръсти като мивката само се гледа без за се пипа. :-D
kozl - майстор
Със силикон към плочките, в една от фирмите, в които съм пребивавал едно наперено мАсторче бая мивки беше заКлепил.
Ако плочките удържат товара, мивката не пада веднага, а в последствие. Те на това му викам бомба със закъснител.
Анкерите дето са двукомпонентен мастик, в туби подобни на тези със силикон и специална смесваща човка са подходящи за решетъчна тухла. При залагането на анкера желателно е да се ползват ограничителни цилиндри, дето приличат на ролки за коса. От личен опит вече спуках две плочки, защото се престарах с количеството и освен в отвора за анкера съм напълнил м-у плочката и хастара. В резултат разширението при втвърдяване на мастика плочата се спука.
pvk1967 - специалист
Двукомпонентния химически анкер ми изглежда добро решение! Ще го потърся и ако не се случат нещата сигурно ще трябва да жертвам плочките от другата страна на стената....!? :?
prascho - майстор
Пич, аз две мивки имам да монтирам на легнала четворка. Взех си дюбели на 'Видира' и не мисля, че ще има ядове. Няма да седиш на тази мивка я...Какво толкова се косиш :?:
VLADO66 - майстор
prascho написа:
Пич, аз две мивки имам да монтирам на легнала четворка. Взех си дюбели на 'Видира' и не мисля, че ще има ядове. Няма да седиш на тази мивка я...Какво толкова се косиш :?:
Абе понякога се седи :-D ,ама в този случай е по-добре да има и ботуш.
chapara - майстор
prascho написа:
За мен проксимата е - метни една тежка булка на мивката като за ............., ако я издържи значи монтажа е верен. Имам познати хирурзи, които са ми ми разказвали колко дупета са зашили от мивки в хотелски комплекси :проба: :rolleyes:
prascho - майстор
Егаси ръбатите смесители слагат по тези хотели :-D :lol:
GROHE Bs - специалист
[quote="pvk1967"]Двукомпонентния химически анкер ми изглежда добро решение! Ще го потърся и ако не се случат нещата сигурно ще трябва да жертвам плочките от другата страна на стената....!? :?[/quo
Флакона+мрежестия дюбел+шпилките струва повече от мивката ако не се заложил на неква гъзария.Затова не търси скъпи алтернативи а действай със стандартен монтажен комплект
prascho - майстор
Все пак ако говорим за двукомпонентен химичен анкер, то за да се смесят двете съставки ще трябва пистолет. За 'Хилти'...флаконът е около 60 лв, пистолета е малко над 200 и анкера с мрежата не знам...

Аз си взех мивка 50см за 60 лв на Фаянс :) .

Тема "Закрепване на мивки и друга санитария" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: