• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 68
Всичко за дърводелството
nikolson - майстор
Добре де, този вид сглобка няма ли само декоративна функция? Пък и много "пипкава" работа ми се струва. С едно приспособление за сглобки ми се струва доста по-бързо и лесно. И здраво, не на последно място.
bimbaeco - майстор
Заздравява драстично сглобката и дава възможност да се използва контрастиращо дърво. На мен ми се струва по-лесно, отколкото с шаблон - особено като нямам такъв :-D . Това са други възможности за подсилване на сглобка на 45 градуса (https://www.google.bg/search?q=splined+ ... 80&bih=885), но аз съм избрал да опитам този по-горе.
Тани - модератор
Доста от тези сглобки могат да се направят с добрите стари бисквитки :wink: , ако се търси само здравина. Виж за твоя случай се иска и някакъв ефект, а и стените на кутията предполагам, че ще са тънки за бисквитки.

Прикачен файл:
P1760561.JPG
Прикачен файл:
P1760562.JPG
Прикачен файл:
P1760591.JPG
Оносно каналите на плота - струва ми се , че два перпендикулярни на линеала, по които се движи и фиксира той, ще вършат същата, че и по-добра работа, отколкото само един успореден на линеала. Шейната няма ли да се движи по-стабилно :? Няма да мога по-късно да добавям канал и профил, затова ще е необходимо да реша предварително. Някой, ако се сеща за друго приложение на успоредния канал, което не може да се замести от двата перпендикулярни да казва?
bimbaeco - майстор
Аз мислех, че перпендикулярните на линеала канали ще са ти за закрепване на линеала. Ако ги използваш за водене, трябва да са по цялата ширина на масата и в такъв случай, като плъзгаш по дългата страна, може да се случи някой от детайлите да "заоре" в някой от каналите. За друга потенциална пречка не се сещам. Тук вече е въпрос на удобство и лично предпочитание.
За моя случай си прав - търси се ефект, а не толкова здравина.
Тани - модератор
На другата ми маса са точно така и никога не ми е заоравал детайл там.

Изображение
bimbaeco - майстор
Знам, виждал съм я :-D . Щом няма такъв проблем и ти е по-удобно така - давай. С два плъзгача със сигурност ще е по-стабилно воденето на шейна отколкото с един.
septora - напреднал
Здравейте колеги,по Коледа Дядо Мраз реши да ме дари с една фрезичка и ето какво сътворих да се погрижа за нея :)
Търсих много из интернет за такъв проект и реших намереното да го споделя с вас,тъй като съм сигурен,че на много от вас им е минавала подобна мисъл през главата,но все не ви остава време да се заровите из Google и да я направите.Надявам се съм бил полезен с тази тема.Отне ми малко повече от месец,поради простата причина,че времето все не ми стигаше да се заема по-сериозно,но като цяло не е нищо сложно,а в същото време е и доста полезен проект.

Прикачен файл

5.jpg

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
septora - напреднал
...