• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 83
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Оооо даааааа щрайхмуса го имам,жесток е! Няма да съжаляваш!Ще ти кара 20 години,само да му сипваш смазка в редукторчето и си намбър уан :-D
Колко ти струва абрихтчето? Тези две тръби отгоре са когато двамата рендосвате много дълги дъски и за да не обикаляте,обръщаш дъската и го подаваш обратно на човека да я вкара отново във машината
markov_75 - специалист
Не съм се похвалил,но взех онзи щрайхмус,правеняка който съм снимал по назад в темата.Беше с трифазни двигатели,та ги смених с монофазни.Само дето големия бе 3kw с 3000об,а му сложих 2,2kw с неизвестен брой обороти,но днес го пробвах и работи много добре.Първия път неможах да нацеля повдигането на плота и направо награби дъската с 5мм,но въобще не се затормози.Дано само двигателя да издържи.Тука някъде из форума бях чел че с нещо се мажеше плота да върви лесно дъската,но не открих с какво,та ако някой знае нека сподели.Знам за мазане с нафта,но имаше и други варианти.
profesionalist_wood - майстор
със восък се мажат плотовете и си готов :)
markov_75 - специалист
profesionalist_wood написа:
със восък се мажат плотовете и си готов :)
Ясно,благодарско!
big_death - специалист
profesionalist_wood - на лични съм ти писал
EDI - майстор
Охооо, БИГ ДЕТ, ти здраво се оборудваш.Да са ти честити машинките :partyman: .
ZEDYCUS - майстор
Честито ! Сега чакаме продукция и снимки :partyman:
big_death - специалист
Сега съм се захванал за друг проект, но като остана свободен и започна нещо да работя с тях - обещавам че ще снимам !
ПП: Какви масла използвате за мазането на зъбчатките на тоя вид щраймуси и от къде се закупуват?
пишман_майстор - майстор
Аз съм с подобна машинка , остана ми един шпрей за мотоциклетни вериги и с него си пръскам от време на време, също и местата дето лагеруват поемащият и избутващият вал. Предполагам и с най-обикновена грес ще върши работа :)
vladilen - специалист
big_death написа:
Днес пристигнаха новите гълъбчета
какво е абрихтчето - от къде и колко?
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията: