• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
fox_vt - майстор
Тц за 10 ватов е това на платката е явно щото ползват една платка за 10 и 20 ватовите драйвери но с малко по така елементи.Ако искаш закачи го към двата светодиода и измери тока,ако си остава 900mA няма те огрее.
Jawata - напреднал
estorm написа:
Jawata откъде и на колко взе този 10ватов драйвър Аврора? Взех подобен, но с него моя лед мига.
Подарък от обектите в Англия където работех , съжалявам!!!
estorm - специалист
Аз се ядосвам защото как може от два нови драйвъра поръчани от жълтурките чакани месец и единия да не работи. Говоря за тези от линка в по горния ми пост. Ако някой разбира моля да погледне линка вижда се платката. На жълтия траф от едната страна има показания от другата мултицета казва, че няма никой. Дали има оправяне? А другите две уж за лед ама се оказа, че лед-а мига. А на вид и според написаното са като твоя Аврора.
Jawata - напреднал
estorm написа:
Аз се ядосвам защото как може от два нови драйвъра поръчани от жълтурките чакани месец и единия да не работи. Говоря за тези от линка в по горния ми пост. Ако някой разбира моля да погледне линка вижда се платката. На жълтия траф от едната страна има показания от другата мултицета казва, че няма никой. Дали има оправяне? А другите две уж за лед ама се оказа, че лед-а мига. А на вид и според написаното са като твоя Аврора.
И аз ги свалих работещи но сега от двата само един пали, при другия няма никой на изхода :?
piron45 - майстор
estorm написа:
Колега, така с гледане не може да ти се каже къде е проблема по платката. Може да е на много места, но прегледай все пак за окъсяване и някой не добре споен елемент, за по сигурно може да преспоиш всички спойки внимателно. За останалото си трябва мерене.
И не купувай такива незнайни боклуци, вземи си драйвер на Минуел и няма да имаш проблем. За мен тези се оказаха най качествени и надеждни във времето. Можеш да ги вземеш от доста фирми вече примерно :

http://www.meanwell-bg.com/ - официален представител
http://led.omega-light.com/Power/power.htm
https://www.amaralighting.com/store/cat ... nwell.html

За да не си помисли някой че им правя реклама, аз съм само ползвател.
estorm - специалист
Да ги ... и ш'б'ните жълтурковци. 2 лампи съм сглобил с лед и една не мога да подкарам заради скапаните им драйвъри. Сега се оказа, че незнам какво са ми пратили -изглежда като на снимката показателите от сайта са

Package: 20pcs 12v MR16 driver
For MR16
Input Voltage: 12.5-15V
Output Voltage: 2.5-5V
Current: 650mA
Operating Temperature: -20~80
Storage Temperature: -20~80
Application: 1x3Watt
Като му подам 12 волта на вход /ползвам 12волтово зарядно от лаптоп 3,33А/ са си толкова ама на изход е 0, и нещо си- лед-а не свети а платката грее та не се пипа. Помогнете да сглобим нещо с LM и резистор, че се побърках.
Моля колегата пуснал тази снимка на първа страница в темата да разкаже за това захранване
Едната лампа е 2х10 вата от които единия свети, другата 4х3 вата нищо не свети.

Прикачен файл

edemy2001.jpg
edemy2001.jpg (35.22 KиБ) Видяна 2095 пъти

Прикачен файл

12в.jpg
12в.jpg (17.38 KиБ) Видяна 2101 пъти
hidrazin - майстор
Нещо не схващам. По-горе даваш линк към 10W драйвери. Сега на последната снимка гледам 3W драйвер. не разбирам какво се опитваш да направиш. Какви Са диодите?
Този от първия линк си е 10W. Не гледай какво пише на платката. За 20 не става.
Този от последната снимка е 3W. какъв светодиод се опиваш да подкараш с него? Ако си забелязал на платката има 4 диода един до друг. Това означава че може да работи на променливо напрежение. В линка ясно е написано 12,5-15 волта. Ти се опитваш да го подкараш на 12 - извън допустимите граници.
Този последния драйвер такъв ли е? Ако е такъв го захрани с 13-14 волта променлиео. Ако не си гръмнал светодиодите или самия драйвер трябва да си светне нормално.
Това с LM и резистор е глупава идея.

Изображение

:partyman:
estorm - специалист
Здравей, ако си обърнал внимание писах, че лампите са 2. Едната е 2х10 вата и за нея питах преди защото единия драйвер не работеше исках да го ремонтирам и накрая замина в коша. Сега питам за другата лампа където са 4х3вата и това разбира се са нейните драйвери с които пак имам проблем. Диодите са съобразени с волтаж и ампераж на съответните платки.
И така на платката имам бял и червен кабел и от другата страна 2те метални шипчета. Нямам никъде означения кое какво е. Та какво да пробвам. Имам си 20 платки не ми е грижа да хвърлям.
hidrazin - майстор
Е ами имаш си двете метални шипчета - това е цокъл MR16 за лунички. Четирите диода на платката показват че драйвера е предвиден да работи на променливо напрежение. Една такава платка може да храни само един 3-ватов диод.
Е какво да пробваш? На двата шипа - променливо напрежение от траф за лунички. Червения и белия към съответните изводи на диода.
И пак нещо не е ясно. Казваш че имаш две ламби. Едната 2х10 вата и другата 4х3 вата. Твое творение ли са или заводско? Ако е заводско за какво ги ровичкаш? Освен това показваш драйвер 1х3 вата пък говориш за ламба 4х3 вата. :? Де да знам какво точно си поръчвал по нета и какво си творил. Пък и няма кой да ти рови 12 страници тема за да гледа какво си поръчвал и какво е пристигнало. Като имаш питане - снимки на творението и кое, какво и как.
Ти за толкова чакане, време загубено по поръчки и опити да беше си взел от близкия магазин две ламби. Явно нещо бъркаш тотално за да не ти тръгват два модела драйвери или си голям карък.
:partyman:
fox_vt - майстор
По нагоре в темата където съм пуснал снимки от плафона с датчика за движение съм ползвал същите драйвери за MR16 цокъл и работят перфектно.Както и хидрата каза захранващото е променливо а драйвера захранва 3 вата светодиод макс.Тока по спомен мисля беше 300mA и го държеше доста стабилно.Сега като извадих един драйвър виждам че на моя чипа е със 5 крачета и надпис 1360 :? тъй че май не е същия модел.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: