Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrinski - специалист
Радвам се, че ви харесват. Рамката е бук, лъвовете орех, останалите модели са липа. Байца е обикновен за мебели а лака двукомпонентен полиуретанов 15% сатен. Розичката я рисувах с темперните боички на малкия :) .
vlassev - специалист
В Бактрейт ми препоръчаха ПОЛИАЦЕТАЛ доста по евтин от тефлона и добри механични качества. Не схващам обаче как се навива вътрешната резба :? един колега по-назад беше качил снимка на собственоръчен метчик от вал, но предполагам ако нямаш собствена инструментална база а тръгнеш по майстори ще излезе по-евтино и рентабилно да си купиш готова бронзова гайка (15 - 20 лв.)
Относно престъргването на вала имам въпрос, как се стяга на патронника без да се нарани повърността?
dobrinski - специалист
Ако винта ти е 20х4 мога да ти помогна с метчик - виждам, че си от Пловдив. Не бих заменил полиамидната гайка с бронзова.
vlassev - специалист
dobrinski написа:
Ако винта ти е 20х4 мога да ти помогна с метчик - виждам, че си от Пловдив. Не бих заменил полиамидната гайка с бронзова.
Благодаря за съдействието, но нито е 20 нито х4... :partyman:
MrMurdjo - майстор
Да беше написал какъв е .....
или е голяма тайна :)
vlassev - специалист
16x3, но вече съм сложил бронзовата гайка и съм и направил фланец.
Все още не ми е ясно обаче за престъргването на вала, с какво да го увия когато го стягам на шпиндела на струга за да не се нарани?
MrMurdjo - майстор
Най-добре с цанга или да се изработи процепена втулка първо и с нея да се стяга.
Ако гайката не стига до самия край по време на работа, универсалът не оставя чак такива големи побитости. Би могло и направо.
multiple - специалист
Здравейте ! Някои продава ли готов рутер ? Или желаещи да ми изработят 3Д CNC рутер с работни размери 1200х1300х150мм. Искам някоя хубава цена !
STEPER - специалист
multiple написа:
Здравейте ! Някои продава ли готов рутер ? Или желаещи да ми изработят 3Д CNC рутер с работни размери 1200х1300х150мм. Искам някоя хубава цена !
Ето тук viewtopic.php?f=18&t=8418&start=4060
колегата skartalov професионално произвежда рутери и на цени по договаряне :wink:
Успех

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: