• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33
Съвети за начинаещи готвачи.
Тани - модератор
Колегата е направил чудесна тема за такива случаи

viewtopic.php?f=15&t=5265

ПП Ако видиш трудности, питай тук. Ще помагаме! А после ще почистя.
Съни - специалист
Аз само да пробвам де. Ама не питайте какво е това. Помня, че имаше свинско и още синьо сирене сметана и манатарки. И да не забравя да благодаря за подробните инструкции.

Прикачен файл

свинско с нещо.jpg
свинско с нещо
свинско с нещо.jpg (62.87 KиБ) Видяна 2248 пъти
Последна промяна от Съни на пон фев 24, 2014 12:08 am, променено общо 1 път.
Тани - модератор
И аз ти благодаря за споделените вкусотии, но заслугата за статията е изцяло на Велси! Благодаря му и на него още веднъж!

ПП може да правиш снимките и по-големи! Тогава форума ги преоразмерява автоматично, но когато кликнеш върху тях, стават големи. Пробвай с предишния ми пост. Нарочно съм ти уголемил снимката!
Съни - специалист
Сега ако успея да се нашамаря и все така да правя. Но наистина заслужава адмирации този, който си е направил труда да обясни нещата читаво и отведнъж. Хубава вечер от мен. Съжалявам, че ще трабява да се чисти.
Stefan_62 - майстор
Съни написа:
Сега ако успея да се нашамаря и все така да правя. Но наистина заслужава адмирации този, който си е направил труда да обясни нещата читаво и отведнъж. Хубава вечер от мен. Съжалявам, че ще трабява да се чисти.
Моля те не се шамари, а пиш по-често какво готвиш сама на печката :lol: .Никой не се е родил научен, важното е човек да се поправи когато е сбъркал или сгрешил. Безгрешни хора няма :drinkers: , а ти не си от тях. :supz:
Съни - специалист
Я да видим ся научила ли е нещо даскалицата или знае само да зяе по дечицата. Ето ви една вкусна хапка за любителите на риба и още нещо...

Ден петък. Ден като ден - само дето на майстора, но алтавото шиле мъдри разни и измъдря, че му се яде ... рибаааааа. Ама знаете, че таз дума е мръсна у дома, та пак ша са лъжем, че не е риба туй. За целта закупувам една бяла риба дето трябваше е пангасиус ама некак магически по пътя станала на тилапия у торбето. Нищо де пак е бела и благоугодна за паниране. Естествено съм зела замразени филенца да не чистим и умирисваме дома та само размразе и ги удавих у лимоново сокче черен и бял пипер солчица и дивисил. Ич не знам това така ли се пише ама добре тича на рибока. И се залавям аз с прословутото ПАТАФРИ Деля белтъци от жълтъци. В желтото измятах чаша брашно и една / ох заболяме сърцето, но за Родину.../ чаша бира. Солчица и щипка индийско - де му е ореха на това нинам, хихи - и добавих и прясно навалялия снежец внимателно като бърках с дървеното неиновационно да не земе пък са разтопи ся изведнаж. Ииии... големото уок е накиснат с оливо да има. Сиреч не маслена ама оливия нютън ша прая. котлонт сметнат на загряло не загоряло и са почва. Топ и айди да си ми красива. готовите естествено лежат на куфненската хартия и хоп на подноса. Тъй поизглеждаше на първо снимане:

Прикачен файл

рибка панирана с още неща.jpg
рибка панирана с още неща.jpg (94.01 KиБ) Видяна 2141 пъти
Съни - специалист
Ама после продължих аз да го давам паниран гепард в сос ала шашкавал. Но малко са изкилифинчих та между нарязаните парченца шашо сложих пушено беконче и заформих нещо като сандвич пане. Знаете далаверата на шашчо седи дето требе, ама да добавя че зарад тала тила или квото там немах нерви та то спа у фризера докат благоволя му обърна внимание. Шашкъния стана. И още едно кръгло сигур сте увидели. Туй, щото аз таковата, много хвърлям, ама като искам. Пък тоз път нещяла та в останалото снежно пух измятах и едни цели гъби- шампиончета ми беха на размер. Нищо не им сложих даже. Ни сол ни пиперт. Ей тъй наумити ги удавих. И сега изненада. Познайте кое беше най вкусно? Ми гъбите, разбира се. Ама аз докато са натъманя за фотосесия рибата пък беше посвършила и то от заподозрян номер едно силно в дясно. Естествено пак той измисли и името, а то е откъртеното от душата " Ето ве ям риба!" Повервах ша знаете като забърсах последните да ви представя цялостното блюдо гарнирано с една картошки салатка за цвят.

Прикачен файл

рибка с още нещо-2.jpg
рибка с още нещо-2.jpg (82.74 KиБ) Видяна 2140 пъти

Прикачен файл

рибка с още нещо-1.jpg
рибка с още нещо-1.jpg (75.95 KиБ) Видяна 2140 пъти
kuger - майстор
Мани, мани, тука ще трябва превод, май :-D :?
Съни - специалист
kuger написа:
Мани, мани, тука ще трябва превод, май :-D :?
Сефте, ама си имаш фрий преводач та питай ко не е ясно. Тук по изключение си се разбирам.
kuger - майстор
Сигур ще питам за туй-онуй, ама сега ми е едно ракиено-свинско-винско, та ме е страх да не объркам словореда :-D
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 33

Тема ""Направи сама" на печката :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: