Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
triXtyle - помощник
Здравейте,
това е първото ми мнение тук, затова се надявам да съм уцелил точния раздел (ако не съм, моля модераторите да преместят темата, вместо да я трият, благодаря ви :) )
Ситуацията е следната: най-добрият ми приятел бе изгонен от гаджето си и се наложи да се преместят с кучето в една таванска стая с обща тоалетна с канализация за баня + мивка (стандартната комбинация за повечето тавански стаи). Аз имам котка и ако не беше кучето щяхме да станем съквартиранти, но уви.....
Затова се повдигна въпроса може ли обикновен проточен бойлер да стане подвижен, т.е. да не стои в банята, а чрез подходящо дълъг кабел да се разнася напред-назад?
И тъй като чешмата е от този тип...
Изображение

... вторият въпрос е има ли как да се свърже проточен бойлер към такава чешма? Чрез скоба или някаква специална мека връзка?
Andri01 - майстор
"Бърза връзка" със скоба /има такива/,но с това местене става опасно-боравене с кабела с мокри ръце...чичко ТОК не го препоръчва!
hidrazin - майстор
Не е ясно и колко мощен е проточният бойлер. Има и малки но масово с от по няколко киловата. Не всеки контакт е предвиден да издържи такъв товар. Пък и контактът трябва да е проверен и надежден. Общо взето хич не ми харесва идеята от към безопасност.
Има и друго решение - кофа и бързовар. Малко примитивно но и подвижен проточен бойлер не е много ... Лесно може да се приспособи една кофа да се окача в банята и да и се сложи едно кранче. Пълниш кофата, пускаш бързовара и като стане готова спираш бързовара. Ползваш си водата от кранчето на кофата.
:partyman:
miroton - майстор
Има 2 варианта

1 сядате пред тевелизора и гледате говорещия с кучета
2 спирате тока на боилера когато не се къпете
hidrazin - майстор
Стига бе. Капацитет 5 литра в час. Само очите ли ще си мие?
:partyman:
romanpm - майстор
Две педи тръба затапена и с капак от 80л бойлер с два нагревателя по 3,5квт , терморегулатор , защита , занулен добре и с добър контактор ~25А , събира ~5-6л Колкото е по-малък дебита е по-топла водата. Ползвах такъв преносим във външна тоалетна /някога/ . Идеята я взех от английски такъв който при 7 квт бе голям колкото две чашки за кафе :)

Тема "Преносим проточен бойлер - може ли и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: