А защо разбиват мази и апартаменти вместо банки – мисля, че просто вратите ни са толкова алтави, че провокират крадците. При това не е обезателно да са евтини и от шперплат. Виждал съм правена врата от 6 мм ламарина с каса от винкел 60х60х6. Тежка масивна с взрив не можеш да минеш през нея, а шиповете на бравата при монтажа се виждат между винкела на касата и бетонната стена. Отвора го шпакловат с гипс и се боядисва отгоре. С пръсти може да се строши и изчопли и след това с кози крак 20-30 см за вадене на пирони, да се приберат шиповете в бравата.
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Hursa
- майстор
26 мнения в "Проект за метална врата"
Hursa
- майстор
А вратите на мази и гаражи. Дебела ламарина, винкели. А бравата заварена за планката, за патрона пробито отверстие Ø50 и патрон най евтиния месингов. Стърчи 10 дори 20 мм от вратата. Може да се строши с ритник, та даже и с гола ръка. Дори сложено допълнително заключване, масивен катинар с Ø10 на скобата, закачен за скоби от 3 мм тел. И в резултат отварянето на тези врати на крадеца му отнема по малко време от колкото на собственика с ключове.
Hursa
- майстор
Е 1000 не е. Но около 500 за двете брави с бронировките може и да отидат. Цялата врата се надявам да излезе около 2000 лв. Все пак се слага за 10 години напред, предполагам.
Без да се броят патроните и електрониката:). Ще има аларма също, но тя е относително евтина.
Всъщност мисля не за електромеханични брави, а за блокиратор на електромагнитен блокиратор на бравите. Така цялата електроника и другия хардуер:) се връзва под 300 лева, като самите блокиратори са около 40 лв. Използват се масивните шипове, 4 дори 5 броя. С дължина над 30 мм. Вместо сравнително тънките малобройни шипове на електромеханичните брави, с малка дължина до 20 мм. Сумарно електро магнитния блокиратор поставен на механична брава е по надежден в експлоатация от електромеханичната брава, според мен.
Без да се броят патроните и електрониката:). Ще има аларма също, но тя е относително евтина.
Всъщност мисля не за електромеханични брави, а за блокиратор на електромагнитен блокиратор на бравите. Така цялата електроника и другия хардуер:) се връзва под 300 лева, като самите блокиратори са около 40 лв. Използват се масивните шипове, 4 дори 5 броя. С дължина над 30 мм. Вместо сравнително тънките малобройни шипове на електромеханичните брави, с малка дължина до 20 мм. Сумарно електро магнитния блокиратор поставен на механична брава е по надежден в експлоатация от електромеханичната брава, според мен.
Hursa
- майстор
По въпроса за трудно пробиваемата пластина? Лемеж какво е?:) Плуг или ножа на плуга (не знам дали така се нарича:)) Колко е широко това и колко дебело? Диск от дискова брана дали би станало? Някаква планка от инструментална стомана за бързорезен инструмент. Стар лист от автоматична ножовка? Дали може да се направи някакъв компаунд от LOCTITE 3478 или Loctite Hysol M – 3474 с лагерни сачми около 3 мм диаметър или с парчета от дискове за ъглошлайф? Или просто направена пластина от бетон с армираща мрежа и вместо пясък да се използва някакъв твърд абразив, продават ги май в чувалчета от по няколко килограма? Или бетон и стоманени стружки – трудно ще се реже с ъглошлайф, но дали ще се пробива трудно? Дебелина 8 - 10 мм.
joe007
- специалист
Защо просто не направите вратата от някоя манганова стомана (Г13;110Г13Л) или други от тоя род . Огъва се ,заварява се и е мека до момента в който някой се опита да и въздейства механично. Тези стомани имат свойството да се самонаклепват в мястото на въздействие и обработката им с металорежещи машини е кошмар.
idunno
- специалист
Каква точно е целта на тази врата?Ако е защита от крадци, не трябва да се забравя, че ако не става през вратата става през прозореца.
И още нещо- много малко материали са устойчиви на разрушение при много ниски температури (примерно опити за замразяване).
Но, ако човек е мераклия може да се забавлява, само да не се забравя,че вратата е само част от стената...и течният азот не се използва само за лечение на кокоши трън.
И още нещо- много малко материали са устойчиви на разрушение при много ниски температури (примерно опити за замразяване).
Но, ако човек е мераклия може да се забавлява, само да не се забравя,че вратата е само част от стената...и течният азот не се използва само за лечение на кокоши трън.
Hursa
- майстор
При мен възможните начини на монтаж изискват по особена конструкция на касата. Такава каса предлагат само някой от производителите. От тези дето предлагат такива единствено на солид 55 ми харесаха. Но при тях много ме подразни търговската им политика, за една дреболия която предлагат, но не желаят да я включат, честно казано по съвсем необясними причини, при положение че така дори вратата става по скъпа и би трябвало да ги устройва. Цената на вратата излиза малко над 2100 без монтажа. Дразни ме това, че не стига че искат камара пари за една евтина метална врата направена от огънат лист ламарина, 1,2 мм. Наричат тази врата блиндирана и взломоустойчива, което съвсем не е вярно. А на всичкото отгоре не желаят да ми добавят тази екстра която така или иначе предлагат от нова година. Затова реших да си поръчам врата която според мен ще е наистина взломоустойчива и по мой проект, ако ще дори да си платя малко повече. Като ще давам толкова пари да е поне за нещо което желая, тогава поне не те е яд за цената. Колкото за влизането през прозорците, аз съм на 3 етаж, не е кой знае колко високо. Но смятам да остъкля терасата, ако сложа триплекс, най-вече заради много по добрата шумоизолация, освен това дограмата ще е пряко изложена на вятъра, клоните евентуално град. Така че според мен триплекса си заслужава. С противовзломен обков и специална огъвка на профила не позволяваща вкарване на лост, като цената нараства минимално, смятам, че би затруднил много евентуален крадец. Със алуминиеви щори отпред които така или иначе ще слагам затрудненията се увеличават, все пак е 3 етаж, не последен. Няма възможност да се ползват тежки инстроменти, нито може да използва инструмент с голяма сила. Колкото за използването на течен азот, ще трябва да пробият външният лист ламарина, под декорацията, от там да наливат. Доста азот ще им трябва за да замразят плоча 200-250 мм на 150 мм с сумарна дебелина около 7-8 мм. Дори да я замразят, трудно ще я строшат през дупка в ламарината. Вижда ми се безпереспективно, по добре газов резак:).
За мангановата стомана мислех, че е твърда и износоустойчива, но когато е закалена. Но едва ли бих могъл да направя врата от такава стомана
. Не вярвам да продават на ниска цена листи ламарина поне 1,5 - 2 мм, метър на два. Ако би се оскъпила врата дори с 10% само заради листа ламарина не бих се възползвал. А и най-важно според мен е да не получат достъп до заключващите елементи. Средата на вратата и да я дупчат, полза малка, според мен.
За мангановата стомана мислех, че е твърда и износоустойчива, но когато е закалена. Но едва ли бих могъл да направя врата от такава стомана

Hursa
- майстор
Aз няма да я правя сам. На фирма ще я поръчвам, но по мои чертежи
. Те може да ми я направят разбира се от всякаква ламарина, но дали ще я намерят на пазара. И по важния въпрос, нали аз ще го платя този материал. Ако е висококачествена стомана ще ми излезе солено, ако е за цялата врата. А не само 2 3 пластини със сравнително малък размер, третата пластина за бравата на гаража ако все пак намеря.
А и като цяло мисля, че защитата от 1,5 - 2 мм стомана покриваща цялата врата ще е по малка отколкото от 5 мм пластина поставена там където трябва, пред бравите. Ще им трябва поне 2 - 3 пъти повече време за пробиване на по дебелата пластина и евентуално поне едно строшено свредло, че са чупливи за твърди стомани. Все пак не пробиват нещо поставено на масата.

А и като цяло мисля, че защитата от 1,5 - 2 мм стомана покриваща цялата врата ще е по малка отколкото от 5 мм пластина поставена там където трябва, пред бравите. Ще им трябва поне 2 - 3 пъти повече време за пробиване на по дебелата пластина и евентуално поне едно строшено свредло, че са чупливи за твърди стомани. Все пак не пробиват нещо поставено на масата.
Тема "Проект за метална врата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература