• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 102
Съвети за начинаещи готвачи.
rum_sz - специалист
Ами то виното ,можело и да лекува, и ракията,триците и тнн :) За простата 1л вино и 10глави чесън ,дозата е за 2 дена :?

значи за целогодишно лечение около 230литра бяло вино при по ударна доза :-D

Главоболие-Да се натрошат цветове от бъз във вино и след 15 минути да се наложат върху челото.Тука ,ще има нещо сбъркано ЩО ВЪРХУ ЧЕЛОТО :?

http://lechenie.newage.bg/%D0%BB%D0%B5% ... 0%BD%D0%BE
djjimmy66 - специалист
Виното...бялото...СВЪРШИ! Толкоз!! Минавам на бира! :partyman:
stiv1961 - майстор
То и червеното ми свърши :? :sad:
valentor - специалист
Аве, другарЕ,
Как тъй виното Ви ще свърши посред "зима" ?
Почвам да подозирам, че правите по една дамаджана вино, и като стане март - започвате да се жалите.
Добре, ОК, така сте правили, до сега.
Ко праим ся ?
Броим количеството вино ,което сме наляли през последното приготовление, на изтеклото време за което сме го... свършили.
Намираме "нашият питеен коефициент" и наесен / 2014/ го употребяваме ПРЯКО за да получим необходимото количество вино / което ще ни стигне до... "денят Х" /.
Всичко друго са празни мераци и хленчене.

Аз имам едни последни 10-11 литра от реколта 2012/2013 , които ще свършат в идущите 5 -7 денЯ, след което започвам реколта 2013/14 , от която имам към 230 литра, които ще ми стигнат до 2015 г., някъде по това време.
Демек, на чист булгурски Ви съветвам да си намерите "коефициентО" и си направите "потребното количество вино", а не посред зима да оставате на ...сухо.
SEV - специалист
Предвидете и едни 10% процента "непредвидени",може и ще толкова процента "държавен резерв".Наздраве!
Mega - специалист
Ами, срам не срам и аз закъсах. Имам само 6 литра от червеното винце, пък то стана разкошно. Всичко друго изпорках с достойни мезета. Сега правя сметни на есен, ако е дал Господ да заложа двойно количество. ;)
neillmakoli - специалист
В момента пия от последната реколта, Мерло и Сира, хубаво е, другото вино Мерло и Каберне и Мерло, Каберне и Мавруд ги изпихме.
Тази година гроздето бе доста качествено, над 25 , 26 % захарност, технологията я спазих както и преди, но предното беше станало малко по-гъсто и тъмно , не знам защо така...
Наздраве.
stiv1961 - майстор
В момента пия последните два литра от моето вино :lol: , надигнах бурето толкова колкото да не тръгне калта от канелата :-D . В тая връзка я кажете- бурето с калта ли да го държа до есента или трябва да се измие :?
kapanec - специалист
Измива се
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 102

Тема "Вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: